Marcel Kittel še drugič do zmage

Marcel Kittel še drugič do zmage
12.03.2018 AVTOR: D. Z.
Marcel Kittel je dobil šesto etapo na driki Tireno-Adriatico. Slovencev ni bilo v ospredju..

Numana je gostila start šeste in obenem predzadnje etape na dirki Tirreno-Adriatico. Ta se je po 153 kilometrih končala v kraju Fano.

To je bila ena izmed redkih priložnosti za sprinterje, ki ponujenega  niso želeli izpustiti iz rok. Tako je bilo kmalu jasno, da ubežniki prav velikih možnosti za uspeh ne bodo imeli. Markus Burghardt, Krists Neilands, Jacopo Mosca in Artem Nych so vseeno poskusili z dolgim pobegom. Privozili so si skoraj štiri minute prednosti, a to ni bilo dovolj. Nekje na polovici etape se je za samostojen pobeg odločil Burghart.

Preostali mu sploh niso sledili in bil je najhitrejši tudi na drugem gorskem cilju. Prvi trije zasledovalci so se predali 45 kilometrov pred ciljem, medtem ko je imel Nemec takrat še vedno skoraj tri minute in pol prednosti pred glavnino. Burghardt je tudi prvi prišel čez ciljno črto, a čakal ga je še en, 25 km dolg krog. Ob vstopu v ta krog je imel samo še minuto prednosti, tako da so ga kmalu tudi ujeli. V glavnini so ritem narekovali predvdsem kolesarji Quick Stepa. Deset kilometrov pred ciljem je imel težave s kolesom Geraint Thomas, medtem ko je padel prvi sprinter Quick Stepa Fernando Gaviria, ki si je zlomil roko.

Kljub temu so kolesarji belgijskega moštva sestavili odličen vlak, a pravega sprinterja vseeno niso imeli. In tako je v sprintu največ moči imel Marcel Kittel. Še drugič na letošnji dirki je bil Nemec v dresu Katjuše Alpecina najboljši. Peter Sagan je prišel do drugega mesta, Maximilano Richeze pa je bil tretji. Dan pred koncem – na sporedu je samo še posamična vožnja na čas – je vodstvo v skupnem seštevku obdržal Michal Kwiatkowski, ki ima tri sekunde prednosti pred Damianom Carusom in 23 pred Mikelom Lando. Najboljši Slovenec je Jan Polanc na 20. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ