Marcel Kittel tudi uradno predčasno zapušča Giant Alpecin

Marcel Kittel tudi uradno predčasno zapušča Giant Alpecin
02.10.2015 AVTOR: D. Z.
Marcel Kittel in Giant Aplecin sta potrdila. Skupna pot se končuje, Kittel odhaja, pa čeprav je imel še veljavno pogodbo.

»Nemški sprinter je v zadnjem času vodstvu ekipe potrdil, da želi začeti znova. Kittel želi pozabiti zanj težko sezono 2015. Želi dosegati nove cilje v novem okolju, raje kot v izboljšave usmerjeno ekipo Giant Alpecin, « so pri ekipi zapisali v izjavi za javnost. Za Kittlom je zares slaba sezona. Potem ko je lani blestel na Touru in dobil kar štiri etape, letos tam sploh ni nastopil. Vseskozi se je boril z virusom, slabo formo in boleznijo.

Z Giant Alpecinom je imel še enoletno pogodbo, vendar pa je očitno ne bo odslužil do konca. »Poleg osebne izkušnje sem obenem ugotovil, da želijo pri Giant Alpecinu stopiti na drugačno pot. Osredotočili se bodo na skupni vrstni red na etapnih dirkah. To pomeni, da se sestava ekipe seveda spremeni. Sam sem čisti sprinter, zato se pojavi vprašanje, če bi imel dovolj priložnosti. Na koncu se pri postavljanju ciljev nismo mogli zediniti. Zato sem se odločil, da zamenjam ekipo, « je v izjavi za javnost zapisal Marcel Kittel.

Pri Giant Alpecinu Nemca očitno ne bodo ovirali, čeprav bi moral zanje odpeljati še eno sezono. »Marcel je bil velik ambasador te ekipe in nam je veliko pomenil. Zato smo se takoj odločili, da mu ugodimo in prekinemo pogodbo. Sicer je za to zaprosil kar nekoliko pozno, vendar pa je očitno še našel primerno ekipo. Marcel je velik športnik in za vse, za kolesarstvo, navijače, predvsem pa zanj bo odlično, če bo v naslednji sezoni spet lahko sprintal. Tudi to je razlog, da smo ga brez težav pustili, « je dejal glavni mož ekipe Iwan Spekenbrink.

Ta se je Kittlu še zahvalil za vse, kar je naredil za ekipo od leta 2011 naprej. Kittla mediji povezujejo predvsem z belgijsko ekipo Etixx Quick Step, ki jo vodi izkušeni Patrick Lefevre. To ekipo je namreč zapustil Mark Cavendish, tako da imajo vsekakor prostor za tako vrhunskega sprinterja. Cavendish je odšel v MTN Qhubeko, ki bo v naslednji sezoni vozila pod imenom Dimension Data.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ