Marcel Kittel tudi uradno zamenjal Marka Cavendisha

Marcel Kittel tudi uradno zamenjal Marka Cavendisha
05.10.2015 AVTOR: D. Z.
Marcel Kittel je tudi uradno potrdil, da bo v naslednji sezoni vozil za moštvo Etixx Quick Step. Tako bo tam zamenjal Marka Cavendisha.

Kot smo že pisali je Marcel Kittel prekinil pogodbo z Giant Alpecinom. Prišlo je do sporazumne prekinitve, pa čeprav bi moral Kittel v Giantu vztrajati vsaj še v sezoni 2016. A nezadovoljen z dosežki, pa morda tudi s tem, da ga niso uvrstili na Tour de France, se je odločil, da poišče novo ekipo. In postal bo član Etixx Quick Stepa. Najprej so to bile zgolj govorice, zdaj pa je tudi uradno.

»Sem vesel in žalosten obenem. Žalosten, ker moram zapustiti skupino kolesarjev, s katerimi smo skupaj odraščali. Tam sem začel mojo kariero. To je obdobje slovesa, pa tudi novo obdobje. Čakata me razburljivo obdobje in novi izzivi v Etixx Quick Stepu. Tega se res veselim, saj je prav nov začetek tisto, kar najbolj potrebujem. Čutim, da bo to zdaj. Upam, da bomo iz tega vsi potegnili kar največ, « je dejal Marcel Kittel.

Nemec je zablestel v dresu Skil Shimana leta 2011. Takrat je nanizal 17 zmag, dobil je tudi etapo na dirki po Španiji. Trikrat je dobil enodnevno dirko Scheldeprijs. Leta 2013 je slavil štiri etapne zmage na dirki po Franciji. Ta podvig je ponovil še leta 2014. Letos pa se je ukvarjal predvsem s skrivnostnim virusom, slabo pripravljenostjo in posledično z odstopi. 27-letni kolesar v belgijsko moštvo ne bo pripeljal nobenega kolesarja, tako da bo moral sestaviti povsem nov sprinterski vlak.

»Ko se začne nova sezona, začneš na znova. Tako jaz na to gledam. Vsi smo na začetku. Spoznati moraš ljudi, narediti moram načrt. Potem bomo lahko uspešni. Zame je to izziv. Narediti vse popolno ni lahko. Ampak, tudi pred petimi leti, ko sem prišel v Skil Shimano, je to bila ekipa, v kateri je bilo vse novo. Morali smo se navaditi eden na drugega. Pri Etixx Quick Stepu pa so že dokazali, da znajo poskrbeti za spritnerja in da lahko sestavijo ekipo sanj. S tem zaupanjem odhajam v to ekipo in mislim, da bomo uspešni, « je še dodal Kittel.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ