Marcel Kittel ubral svojo pot in zmagal

Marcel Kittel ubral svojo pot in zmagal
06.07.2017 AVTOR: D. Z.
Marcel Kittel je prepričljivo dobil šesto etapo na dirki po Franciji. Christopher Froome je s preostalimi konkurenti preživel enega izmed najmirnejših dni na dirki.

Na dirki po Franciji so kolesarji premagali šesto etapo. Ta je bila sicer nadvse dolga, saj so morali kolesarji prevoziti kar 216 kilometrov dolgo pot med Vesoulom in ciljnim mestom Troyes.

Vmes sta bila na sporedu dva vzpona četrte kategorije. Po 69 kilometrih je bil 1,3 km dolg in 6,3 % vzpon na Cote de Langies. Po 154 kilometrih dirkanja pa še vzpon na Cote de la Colline Sainte Germaine. Ta je bil dolg 3,1 km, povprečen naklon pa je znašal 4,4 %. Nič posebnega, torej. Etapa je bila pisana na kožo sprinterjem in tega so se očitno tudi vsi zavedali.

Morda tudi zato nismo videli tistega pravega boja za beg. Praktično takoj po uradnem startu so se namreč v beg podali trije kolesarji. Perrig Quemeneur, Vegard Stake Laengen in Frederik Backaert. Hitro so si privozili dobre štiri minute prednosti. Potem pa je glavnina hitro zmanjšala razliko na dobre tri minute in imela vseskozi vse pod nadzorom. Vodilni Christopher Froome in preostali kandidati za najvišja mesta so lahko mirno kolesarili v glavnini.

Razen senčnika, ki je priletel na cesto, na večje težave niso naleteli. Vse jebilo pripravljeno na sprint glavnine. Ubežniki so se po skoraj 213 kilometrih pobega predali ob vstopu v zadnje tri kilometre. Sledil je sprint. Večina sprinterjev je ubrala desno smer ob ograji, ki je bila tudi najkrajša. Le Marcel Kittel, ki je potrpežljivo čakal najprej na kolesu Arnauda Demarja, je bil bolj pozoren. Ko je tudi Demare šel na desno stran, je Kittel po sredini ceste nadaljeval vse do cilja in tik pred ciljno črto uspel prehiteti še Arnauda Demarja in Andreja Greipla.

Sledili so Alexander Kristoff, Nacer Bouhanni, Dylan Groenewegen, Michael Matthews, Daniel McLay … Kolesar Quick Step Floorsa se je veselil že druge etapne zmage na tem Touru in že 11. v karieri. Borut Božič je bil 23. Kittel se je v boju za zeleno majico Demarju približal na 27 točk. V skupnem seštevku ni sprememb. Froome ima 12 sekund prednosti pred Thomasom in 14 pred Arujem.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ