Marcel Kittel: Morda bo samo ena priložnost

Marcel Kittel: Morda bo samo ena priložnost
13.06.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Velikan. Sprinter. Nemec, ki vozi za Katjušo Alpecin. Marcel Kittel bo prvič nastopil na dirki po Sloveniji.

“Imeli bomo dve, morda celo samo eno priložnost. Zato sem zdaj zares osredotočen na prvo etapo. Zaključek sem si tudi že ogledal. Opravil sem eno uro treninga. Okolica je lepa, malce me spominja na kraje, kjer živim v Nemčiji,” je bil s prvimi vtisi zadovoljen Kittel, ki ni skrival dejstva, da se je za Slovenijo odločil, ker bo tu vsekakor dobil priložnost za sprint. Na drugih dirkah je zaradi zahtevnosti etap morda celo ne bi:

“Čisti sprinterji vsako leto iščemo dirke, na katerih bomo dobili nekaj priložnosti. Letos je bila izbira preprosta, saj sta dirka po Švici in Criterium du Dauphine preveč zahtevni. Slovenija je v ravno pravem obdobju pred Tourom. Vesel sem, da se bom lahko preizkusil proti ostalim. Da vidim, kje sem in kje je ekipa. Gre za lepo kombinacijo sprinterskih in težjih etap.” In zdaj je pred njim prvi preizkus. Cilj v Murski Soboti:

“Vsi sprinterji se bodo osredotočali na to etapo. Zaključek je zelo zapleten tudi zahteven za sestavo sprinterskega vlaka, saj so tu še druge močne ekipe in sprinterji, ki bodo poskušali ostati v ospredju in narediti dirko težko, zahtevno. Zato bo vlak težko izpeljati, ampak za nas je to izziv.” Seveda pa Kittel tu nima še tistega celotnega vlaka, ki ga bo imel na Touru, saj tudi pri Katjuši Alpecinu ekipe za Tour še niso sestavili:

“Zdaj imamo nekakšno ogrodje ekipe, kolesarja, ki sta z mano vso sezono. To sta Zabel in Politt. Tu pa so še drugi, a glede ekipe za Tour bo odločitev padla po dirki po Sloveniji. Takrat bomo videli, kdo bo zares šel na Tour.” Ker se bodo v sprintu soočili štirje trenutno morda najhitrejši sprinterji, bomo vsekakor videli pravi spektakel in sprint že podoben tistemu na samem Touru:

“Etapa bo dala prvi vpogled, kaj lahko pričakujemo na Touru. Bil bi presenečen, če nihče od nas kasneje ne bi dobil etape na Touru. Seveda pa ne bo konec sveta, če se jutri ne izide. To bo prvi test s temi fanti pred Tourom. Veselim se, motiviran sem. Videli bomo, kaj se lahko zgodi.” Videli bomo tudi nov dvoboj z Markom Cavendishem. Britanec je uspešnejši, a v zadnjih letih je brez dvoma boljši Kittel:

“Ne dirkam, da bi podrl njegove rekorde. Samo sebi želim dokazati, da sem najhitrejši. Včasih deluje, včasih pa proti fantom kot je Mark ravno ne deluje. Sem pa vesel, da imam to konkurenco, da tekmujemo. Kot otroci, da vidimo, kdo je na koncu najboljši.” Na Touru pa bo lovil že 15. etapno zmago. Cavendish jih ima 30. "Na dirko bom šel z isto motivacijo in ciljem kot vsako leto. Da dobim vsaj eno etapo. Vse, kar bo več, bo samo lep dodatek. Karkoli se bo zgodilo, Toura se veselim. Zame bo to izziv. Včasih je sicer težko, a to je dirkanje in vsako leto je drugače."

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ