Marcel Kittel: Ne bom se več vrnil

Marcel Kittel: Ne bom se več vrnil
23.08.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Marcel Kittel je maja letos prekinil pogodbo s Katjušo Alpecinom. Zdaj pa je sporočil, da se v kolesarstvo ne namerava več vrniti. "Svojega sina nisem želel prek Skypa gledati, kako odrašča."

Marcel Kittel, eden izmed najboljših sprinterjev zadnjih let je sporočil, da je končal karierio. V začetku maja je najprej prekinil pogodbo s Katjušo Alpecinom. V tej ekipi je bil daleč od tiste prave forme. Predtem pa je dobil kar 14 etap na dirki po Franciji. Letos je nekaj dni preživel tudi na Touru, pojavile pa so se govorice, da naj bi se dogovarjal za prestop v moštvo Jumbo Visma. Iz tega ni bilo nič.

"Bolečina je del tega športa in tega sveta, v katerem živiš kot kolesar. Izgubil sem motivacijo, da bi se še naprej mučil," je dejal 31-letni Kittel: "Kot kolesar sin a poti po dvesto dni v letu. Svojega sina nisem želel prek Skypa gledati, kako odrašča." Kittel je dodal, da je o tem dolgo razmišljal:

"Največje vprašanje v zadnjih mesecih je bilo. Ali lahko in ali sploh želim nadaljevati in žrtvovati vse, kar je potrebno, da bi bil še naprej uspešen. Odgovor je ne. Tega ne želim več. Vedno sem imel težave s tem, da sem kot vrhunski športnik izgubil možnost za kvalitetno življenje." Kittel – med profesionalnimi kolesarji je zbral 89 zmag – se je še zahvalil vsem, ki so ga med kariero podpirali.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ