Marco Mathis presenetljivi svetovni prvak, si je pomagal z zavetrjem uradnega avtomobila?

Marco Mathis presenetljivi svetovni prvak, si je pomagal z zavetrjem uradnega avtomobila?
10.10.2016 AVTOR: Matej Zalar
Nemec Marco Mathis je kronal nemško prevlado na posamezni vožnji na čas v kategoriji U23 in se veselil presenetljivega naslova svetovnega prvaka.

Nemci so prišli na svetovno prvenstvo v vlogi velikih favoritov za naslov prvaka, a zagotovo niso pričakovali, da bo mavrična majica pristala na ramenih Marca Mathisa, ki naj bi bil najslabši od trojice. Maximilian Schachmann, ki je tako kot v Richmondu osvojil srebrno medaljo, ima v žepu že pogodbo z Etixx Quick Stepom za naslednjo sezono.

Prvi favorit pred štartom pa je bil Lennard Kamna, ki je v Richmondu osvojil srebro, še leto prej v Ponferradi pa postal svetovni prvak, drugo leto bo vozil za Sunweb-Giant. Mathis je tako kot tretji mož reprezentance na današnjem kronometru štartal kot drugi, v cilj prišel z veliko prednostjo, nato pa se je zanj začelo dolgo čakanje.

Na mestu vodilnega je nato vztrajal skoraj tri ure in se na koncu veselil presenetljivega naslova svetovnega prvaka. "Za naslednje leto še nimam pogodbe, vsak prestop v WorldTour ekipa pa bi bil zame sanjski. Zaenkrat še nisem imel pogovorov, zato bo potrebno počakati, da se pokaže priložnost. Danes je bila dirka zelo težka, bilo je vroče, a mi je proga tukaj v Katarju ustrezala, zato mi je uspela tako dobra vožnja,je Marco Mathis povedal novinarjem v Dohi pred podelitvijo.

Že med dirko pa je po spletu zaokrožil posnetek vožnje Mathisa, v katerem ga najprej zaradi zmede in neprevidne vožnje v enem od krožišč skorajda zbije reševalno vozilo. Nemec se je trčenju za las izognil, a je nato ob izhodu iz krožišča pripeljal zelo blizu spremljevalnega avtomobila in kar nekaj časa izkoriščal njegovo zavetrje. Ko ga je voznik vendarle opazil, je hitro odpeljal naprej. Neprevidna in neprofesionalna vožnja uradnih vozil je še eden od očitkov na račun UCI-ja in organizacije prvenstva v Katarju. Tudi tekmovalci, ki so se uvrstili za Mathisom, pa nad takšnim ravnanjem verjetno niso najbolj navdušeni.

 

 

Na tretjem mestu je dirko zaključil 22-letni Avstralec Miles Scotson, Kamna pa je končal kot četrti. Še eden od favoritov pred začetkom dirke Neilson Powless se je moral zadovoljiti s šestim mestom. V slovenskem taboru z nastopi ne morejo biti najbolj zadovoljni.

Izidor Penko je z 22. mestom nastopil v okviru svojih zmožnosti, nekoliko pa je razočaral drugi z državnega prvenstva v kronometru Jon Božič, ki je s skoraj štirimi minutami in pol zaostanka končal na 51. mestu med 71 kolesarji, ki so privozili do cilja v katarski vročini. 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ