Marianne Vos se po dolgem prisilnem premoru lahko vrne

Marianne Vos se po dolgem prisilnem premoru lahko vrne
05.11.2015 AVTOR: D. Z.
Ste Marianne Vos letos pogrešali? Vsekakor. Najboljša kolesarka je manjkala na večini največjih dirk, tudi na ženskem Giru, ki je gostoval v Sloveniji.
Marianne Vos vsekakor velja za eno izmed najboljših kolesark, če ne celo najboljšo kolesarko v zgodovini. Nizozemka je dobila zares že praktično vse najprestižnejše dirke v cestnem kolesarstvu. A letos je nismo ravno pogosto videli na dirkah. Zdaj pa naj bi dovolila dovoljenje, da se lahko vrne na treninge. Seveda z mislijo, da ji velik povratek na vrh uspe na olimpijskih igrah. Nenazadnje je aktualna olimpijska prvakinja v cestni vožnji. Letos je imela težave predvsem z bolečinami v hrbtenici. Že v ciklokrosu ji po šestih letih prevlade ni šlo po željah - tokrat je bila najboljša Pauline Ferrand Prevot -, sezoni cestnih dirk pa se je odpovedala.

"Natančnejše zdravniške preiskave so pokazale, da je prišlo do pretreniranja. V boju proti temu pa pomaga samo popoln počitek. Po nasvetu zdravnikov sem se tako odločila, da si vzamem tri mesece počitka. Potem sem prestala nove preiskave, da bi videli, če je stanje boljše. Zaenkrat lahko samo čakam," je Vosova napisala na svojem blogu. A zdravniki so ji zdaj izdali dovoljenje, da lahko spet trenira: "Težko je bilo čakati. Zato sem zelo vesela, da se stvari izboljšujejo. Zame bo vsaj zima lepša." A obenem se bo morala odpovedati ciklokros sezoni. Zato je njen glavni cilj nastop na olimpijskih igrah v Riu.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ