Mario Cipollini: Današnje kolesarstvo je malce dolgočasno

Mario Cipollini: Današnje kolesarstvo je malce dolgočasno
27.09.2017 AVTOR: D. Z.
Mario Cipollini se je spet oglasil. Spet je opozoril nase. Tudi s komentarjem, da je zdajšnje kolesarstvo dolgočasno.

Nekdanji svetovni prvak, nekdanji sprinter, Poznan tudi pod vzdevkom Levji kralj ali Super Mario. Seveda govorimo o Mariu Cipolliniju. Italijan se je spet oglasil in seveda vzbudil pozornost.

“Če nimaš močne reprezentance, potem se ne moreš boriti za naslov svetovnega prvaka. Sagan je sam prišel že do treh naslovov. Sagan je izjemen šampion. To je jasno. Ampak, kaj počnejo drugi? Kolesarji, športni direktorji. Kaj počnejo? Zakaj dovolijo, da lahko Sagan po 267 kilometrih sploh pride do sprinta za zmago. Na tako dolgi dirki bi lahko kaj naredili.

To so besede Maria Cipollinija. Seveda se pri tem ni ustavil: “Današnje kolesarstvo je malce dolgočasno. Vzemimo za primer Tour in Vuelto. Sky je narekoval ritem. Froomovi pomočniki pa so tako močni kot njegovi konkurenti. Tako lahko sami poskrbijo za napadalce, kot so Nibali, Bardet in ostali. Potem je tu Froome, ki je tako natreniran, da v zadnjih treh minutah dirkanja, v zadnjem kilometru in pol naredi razliko. To je taktika, ki ne dopušča, da bi videli nekaj izjemnega.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ