Mario Cipollini: Rogliču bolj ustreza Tour kot Giro

Mario Cipollini: Rogliču bolj ustreza Tour kot Giro
10.06.2019 AVTOR: DZ

Mario Cipollini, levji kralj. Nekoč kralj sprinta se je ob koncu dirke po Italiji ustavil pri medijih in z veseljem odgovarjal na vprašanja. Tudi slovenskim novinarjem.

Mario Cipollini je eden izmed najboljših sprinterjev vseh časov. On je tisti, ki je nekako začel s sestavo t. i. sprinterskih vlakov. Saecov vlak je bil nekaj časa skorajda nepremagljiv. Cipollini je še zdaj vpet v kolesarstvo in ga seveda še vedno spremlja. Tudi na dirki po Italiji je bil prisoten. Seveda je rad povedal nekaj besed o sprinterjih na Giru.

"To je bil Giro brez pravega sprinterja, ki bi izstopal. Menili smo, da bo lahko Viviani ponovil uspehe iz lanskega leta, vendar pa mu ni uspelo. Prišel je Ackermann. Več pa smo pričakovali od Demarja. Ampak, to je kolesarstvo." Seveda se vedno radi vrnemo v preteklost, ko je prevladoval Cipollini, pa potem, ko smo spremljali boje z Alessandrom Petacchijem.

"Mislim, da lahko v prihodnosti Primož, seveda ob pomoči okrog njega natančno zgrajene ekipe vsekakor dobi tudi Tour de France."
Mario Cipollini

"Moji časi so bili že davno in jasno je, da se stvari spremenijo. Ne vem, če je v sprintih zdaj nekdo, ki zares izstopa. Tu je manjkal Dylan Groenewegen, ki je trenutno najboljši sprinter, tako da sem prepričan, da bo nastopil na dirki po Franciji. Prišel je Ackermann, ki spada med tiste mlade kolesarje, ki bi lahko še veliko dosegli," je pojasnjeval Cipollini, dodal pa če:

"Pred leti sem menil, da bo Kittel prevzel odgovornost, vendar pa ima svoje težave. Očitno ga kolesarstvo ne zanima več. Ne razumem, ker je zelo nadarjen, ima vse fizične predispozicije, da bi lahko bil najboljši." Je pa očitno zelo naklonjen Primožu Rogliču. Ni mu zmanjkalo pohvalnih besed na račun slovenskega šampiona, ki je dirko končal na tretjem mestu. "Primož je izjemen kolesar. Ampak, menim da mu bolj ustreza dirka po Franciji kot dirka po Italiji," je začel Cipollini:

"On je popoln kolesar in dirko po Italiji dobivajo predvsem hribolazci. Vidimo, tudi letos jo je dobil Richard Carapaz, medtem ko je Tour bolj pisan na kožo kolesarjem, ki so odlični povsod. Tudi v vožnji na čas. Mislim, da lahko v prihodnosti Primož, seveda ob pomoči okrog njega natančno zgrajene ekipe vsekakor dobi tudi Tour de France."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ