Mark Cavendish do druge zmage zapored

Mark Cavendish do druge zmage zapored
27.04.2015 AVTOR: D. Z.
Mark Cavendish je na dirki po Turčiji dobil tudi drugo etapo. Tokrat je bil boljši od Sache Modola.
Na dirki po Turčiji je za kolesarji druga etapa. Tokrat še nekoliko bolj razgibana kot prva. Predvsem zaključek je bil kar zahteven. Sicer pa so kolesarji prevozili pot od Alanya do Antalye. Etapa je bila dolga 182 kilometrov. Majico vodilnega v skupnem seštevku je nosil zmagovalec prve etape Mark Cavendish iz moštva Etixx Quick Step. Tudi tokrat smo videli pobeg manjše skupine kolesarjev. V ospredju so se znašli Mas, Niyonshuti, De Meesmaeker, Zurlo in Veuchelen.

Dobrih 70 km pred ciljem so imeli dobre štiri minute prednosti, potem pa je glavnina to prednost pričela zmanjševati. V ospredju so ritem narekovali predvsem kolesarji sprinterskih ekip. Pričakovano so bile najbolj aktivne tri. Torej Orica GreenEdge z včeraj drugim Calebom Ewanom, Lotto Soudal z Andrejem Greiplom in Etixx Quick Step z Markom Cavendishem. 50 km pred ciljem je razlika znašala manj kot tri minute. Takrat je v glavnini prišlo tudi do padca.

Padla sta tudi Sbaragli in sprinter Ferrari. Lov za ubežniki pa se je nadaljeval in 20 kilometrov pred ciljem so imeli ubežniki samo še minuto prednosti. 17 km pred ciljem je defekt dobil Mark Renshaw, eden izmed ključnih mož Etixxovega vlaka. Dobrih 12 km pred ciljem je glavnina ubežnike ujela in tako smo lahko spet pričakovali sprint večje skupine. V ospredje so se podali tudi člani moštev MTN Qhubeka, Southeasta, Drapaca, Tinkoff Saxa, UHC-ja, Colombie …

Vsi so tako pripravljali čim boljši izhodiščni položaj za razgibane zadnje kilometre. Kljub vsemu pa do presenečenja ni prišlo. Sacha Modolo je sprint sicer začel zelo zgodaj in je s tem poskušal presenetiti favorite. Mark Cavendish pa je spet znal izkoristiti pomoč klubskih kolegov. Član Etixx Quick Stepa se je veselil druge zmage zapored in je tako obdržal vodstvo v skupnem seštevku. Drugi je bil Sacha Modolo, tretji pa Nicola Ruffoni. Pred kolesarji je zdaj kraljevska etapa.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ