Mark Cavendish in 26 kolesarjev za boljšo sezono

Mark Cavendish in 26 kolesarjev za boljšo sezono
23.11.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Dimension Data je razkrila 27 imen kolesarjev, na katere bodo vodilni v moštvu računali v sezoni 2019. Mark Cavendish, kljub govoricam, da se je pogovarjal z Bahrainom Merido ostaja.

Dimension Data. Naslednje leto bo World Tour ekipa štela 27 kolesarjev. Po dolgih pogajanjih v ekipi ostaja 33-letni Mark Cavendish, ki je bil v sezoni 2018 velik dolžnik, obenem pa je tudi največji zvezdnik v ekipi. Omenimo še Edvalda Boassona Hagna, ki tudi ostaja. Med najvidnejšimi kolesarji, ki so se ekipi pridružili pred naslednjo sezono je vsekakor Michael Valgren, zmagovalec dirke Amstel Gold Race. Ekipo so zapustili Serge Pauwels, Scott Thwaites, Lachlan Morton, Merhawi Kudus, Nic Dougall, Mekseb Debesay in Natnael Berhane, kariero pa je končal hribolazec Igor Anton.

Poleg Valgrena so v ekipo prišli še Roman Kreuziger, Giacomo Nizzolo, Danilo Wyss, Enrico Gasparotto. Gino Mader in Rasmus Tiller. Iz podmladka te ekipe – v naslednji sezoni bo tam vozil tudi Martin Lavrič – je med elito prestopil Stefan de Bod. »Za nami so intenzivne, a užitkov polne priprave v Cape Townu. Rad bi se zahvalil slehernemu partnerju, ki se nam je pridružil in z nami začrtal cilje v prihodnosti. Že resno delamo za sezono 2019 in priprave smo končali že z natančno začrtanimi cilji. Komaj čakamo, da se vrnemo na dirke,« je dejal Glavni mož ekipe Doug Ryder. Zanimivo. Ekipo je okrepil s tremi kolesarji, ki so že dobili Amstel Gold Race: Valgren, Gasparotto in Kreuziger. V naslednji sezoni bodo pri ekipi zamenjali tudi opremljevalca s kolesi. Namesto koles Cervelo bodo vozili kolesa znamke BMC.

Dimension Data 2019: Lars Bak, Edvald Boasson Hagen, Mark Cavendish, Steve Cummings, Scott Davies, Stefan de Bod, Nicholas Dlamini, Bernhard Eisel, Enrico Gasparotto, Amanuel Ghebreigzabhier, Ryan Gibbons, Jacques Janse van Rensburg, Reinardt Janse van Rensburg, Ben King, Roman Kreuziger, Louis Meintjes, Gino Mäder, Giacomo Nizzolo, Ben O'Connor, Mark Renshaw, Tom-Jelte Slagter, Jay Thomson, Rasmus Tiller, Michael Valgren, Jaco Venter, Julien Vermote in Danilo Wyss.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ