Mark Cavendish ne prizna krivde, sodniki na njegovi strani, Tom Veelers: "Upam, da sem z njim opravil"

Mark Cavendish ne prizna krivde, sodniki na njegovi strani, Tom Veelers: "Upam, da sem z njim opravil"
10.07.2013 AVTOR: D. Z.
Tour de France. Mark Cavendish ni hotel priznati krivde za padec Toma Veelersa v zaključku 10. etape. Prav Veelers pa meni, da bi morali Cavendisha diskvalificirati. Sodniki niso ukrepali.

Cavendishev prvi odziv: "Če sem kriv, potem mi je žal"
V torkovi sprinterski 10. etapi na dirki po Franciji se je zmage veselil Marcel Kittel. V ozadju pa je zaradi trčenja z Markom Cavendishem padel Kittlov pomočnik Tom Veelers. Sprint je bil nekoliko čudno speljan, saj so zadnji metri potekali v rahel ovinek, kolesarji pa so se v cilj pripeljali po granitnih kockah.

Vsekakor nevaren zaključek in to je izpostavil tudi Cavendish. »Če sem kriv, potem mi je žal. V nobenem primeru se ne bi nalašč zaletel v kolesarja. Še posebej ne v sprintu, « je Cavendish zapisal na twitterju. »Z Veelersom sva se dotaknila, vendar je cesta zavijala na levo. Vem, da hočete reči, Oh, Cavendish je zares slab sprinter. Ampak, jaz sem samo sledil cesti, « pa je kmalu po prihodu v cilj pojasnjeval razočarani Cavendish.

Veelers zahteval diskvalifikacijo
Cavendish je še dodal: »Vem, da bo na internetnih forumih norija o tem, vendar, če cesta zavija na levo, potem bom sledil cesti, in ne bom šel v ograjo. « Na vprašanje, če je on kriv za padec, je Cavendish novinarju vzel diktafon in odšel na avtobus. Kmalu zatem so novinarju diktafon vrnili.

Drugačnega mnenja je bil tisti, ki jo je najbolj skupil. Torej Veelers. »Opravil sem svoje delo za Marcela Kittla. Potem sem se umaknil. Cavendish pa je bil tisti, ki me je spravil s kolesa. Ko si pogledaš posntek, je jasno, da je to bila njegova krivda. Morali bi ga diskvalificirati, « je najprej dejal Veelers.

Sodniki: Govora o diskvalifikaciji ni bilo
Potem pa je Veelers še dodal: »Sprint je bil čuden. Neverjetno, da se lahko zgodi kaj takega. Hočem, da se mi vsaj opraviči. Mislim, da sem s Cavendishem opravil. « Veelersa pa sodniki niso uslišali. Predsednik Ucijevih sodnikov Vicente Tortajada je belgijskim novinarjem priznal, da sem o tem, da bi Cavendisha kaznovali, sploh niso pogovarjali:

»V nobenem trenutku se nismo spraševali o morebitni diskvalifikaciji ali odvzemu tretjega mesta. Sprint smo si večkrat ogledali. Veelers je ravno prenehal s pomaganjem in je odvil. Če je že kdo zakrivil nesrečo, potem to ni bil Cavendish. «

Diplomatski Kittel in v svoj prav prepričani Cavendish
Precej bolj diplomatski od svojega pomočnika je bil zmagovalec etape Marcel Kittel: »Cavendish je očitno trčil v Toma in ta je izgubil nadzor. Ne morem verjeti da bi Cavendish to storil nalašč. To se v tako hektičnem zaključku pač zgodi. Vsak sprinter si želi v zaključku priti prvi na cilj. Upam, da je s Tomom vse v redu. «

Cavendish se je zvečer »oglasil « še z enim sporočilom na svojem twitterju, kjer je zapisal: »Pravkar sem si ogledal sprint. Verjamem, da nisem spremenil linije. Pravzaprav sem šel mimo Veelersa. Ko se je premaknil sva se dotaknila s komolci. Kakorkoli že. Upam, da je vse v redu. « Veelers klju grdemu padcu ni utrpel hujših poškodbo. Bo pa že naslednji sprint vsekakor nadvse zanimiv.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ