Mark Cavendish prihaja v Slovenijo!

Mark Cavendish prihaja v Slovenijo!
25.04.2016 AVTOR: D. Z.
Iz Adrie Mobial so sporočili, da bo na dirki po Sloveniji prvič nastopila ekipa Dimension Data. Prihod je napovedal tudi Mark Cavendish.

Prihajata Dimension Data in Cavendish
Vsekakor nova razveseljiva novica organizatorjev dirke po Sloveniji, ki bo na sporedu od 16. do 19. junija. Letos bo na dirki rekordno število World Tour ekip. Organizatorji so sporočili, da se po enem letu premora vrača Orica GreenEdge, v kateri letos vozi tudi Luka Mezgec. Zdaj pa je jasno, da bo prišla tudi ekipa Dimension Data. Očitno tudi največji zvezdnik ekipe Mark Cavendish, ki je to potrdil na dirki po Hrvaški:

»Komaj čakam, da skupaj z ekipo pridem v Slovenijo. O državi sem slišal same lepe stvari in veselim se že kolesarjenja po njej. « Sicer pa govorimo o 30-letnem sprinterju, ki bo 21. maja dopolnil 31 let. Pohvali se lahko s 26 etapnimi zmagami na dirki po Franciji in tudi s tem, da je na Touru leta 2011 osvojil zeleno majico. Na dirki po Italiji je dobil 15 etap, na španski Vuelti pa tri. Leta 2011 je postal tudi svetovni prvak, medtem ko je dobil tudi klasiko Milano-Sanremo.

Zdaj še svetovni prvak na naših cestah
»Doslej smo že gostili olimpijskega prvaka in zmagovalce Gira, Toura in Vuelte, s Cavendishem bomo zdaj gostili tudi svetovnega prvaka, « je povedal organizacijski direktor dirke Po Sloveniji Bogdan Fink: »Veseli nas, da je UCI World Tour ekipa Dimension Data naslednja v vrsti največjih svetovnih ekip, ki je prepoznala kakovost dirke Po Sloveniji. Naš dogodek ima vsako leto večjo veljavo, s tem pa je seveda večja tudi naša odgovornost za vrhunsko organizacijo. Dolgoročni cilj je jasen: v Sloveniji gostiti petdnevno dirko, ki jo redno obiskujejo največja imena svetovnega kolesarstva, « je še dodal Fink.

Na dirki bo kar šest World Tour ekip. So pa organizatorji razkrili, da bo maja znana trasa. Kronometer naj bi tokrat bil na sporedu tretji dan dirke. Dirka se bo začela v Ljubljani, kar pomeni, da tokrat prestolnica ne bo gostila vožnje na čas. Vse skupaj pa se bo končalo v Novem mestu.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ