"Mark Cavendish si na klancih ne pomaga z avtomobili"

"Mark Cavendish si na klancih ne pomaga z avtomobili"
19.07.2016 AVTOR: D. Z.
Pri moštvu Dimension Data so se odločili, da se bodo odločno borili proti očitkom, da Mark Cavendish vzpone na Touru premaguje s pomočjo avtomobilov.

Pogosto se pojavljajo očitki, da Mark Cavendish gorske etape premaguje tudi tako, da se drži za spremljevalne avtomobile. Pri moštvu Dimension Data pa so se odločili, da se bodo proti takim očitkom odločno borili. Športni direktor Roger Hammond na nekaterih vzponih zato nalašč snema vožnje Marka Cavendisha.

S tem želi dokazati, da prvo sprintersko ime letošnje dirke po Franciji tudi vzpone premaguje na pošten način. “Tega ne snemamo zato, da bi potem posnetke kazali vsem.  Snemamo zato, da bomo imeli dokaz, če se bo kdo slučajno odločil napisati zgodbo o tem, ” je pojasnil Hammond.

“Zaščititi hočemo dobro ime dirke in tudi ugled Marka Cavendisha. Najlažje je sprožati govorice in namigovanja, vendar pa to ni pošteno ne do dirke ne do kolesarja in tudi ne do nas, ” je še dejal Hammond.

Sicer pa se govorice o tem, da si sprinterji čez vzpone pomagajo tudi z vlečenjem ob avtomobilih pojavljajo praktično na vseh tritedenskih dirkah, zato ni nič čudnega, če je bil prejšnji teden tarča teh govoric zmagovalec štirih etap na letošnji dirki po Franciji.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ