Mark Cavendish spet padel in končal dirko

Mark Cavendish spet padel in končal dirko
07.03.2018 AVTOR: D. Z.
Mark Cavendish letos res nima sreče. Po padcu v Abu Dabiju je zdaj padel še na začetku dirke Tirreno-Adriatico.

Mark Cavendish je po padcu na dirki po Abu Dabiju vendarle prišel na dirko Tirreno-Adriatico, kjer je želel piliti formo tudi pred klasiko Milano-Sanremo.

A letos mu očitno sreča ni naklonjena. Vsaj na začetku sezone ne. Za kolesarji na dirki Tirreno-Adriatico je ekipna vožnja na čas. Cavendish jo je sicer končal, a daleč za kolegi iz moštva Dimension Data in okrvavljen. Razlog? Padec v drugi polovici kronometra. Takoj po etapi so ga tudi odpeljali v bolnišnico. Zakaj pa je padel?

“Po vsej verjetnosti je z zadnjim obročem zadel v luknjo na cestišču. Na voznem pasu je veliko lukenj in po vsej verjetnosti je povozil eno izmed teh. Pri 60 kilometrih na uro se to nikoli ne konča dobro. Na kolesu za kronometer se držiš še bolj aerodinamično in večji del teže preneseš na sprednji del. Če padeš, potem letiš na glavo, ” je dejal športni direktor Rolf Aldag. Dodal je še, da Cavendish v tistem trenutku ni bil povsem na repu skupinice, a vendar med zadnjimi:

“Ostali so ga morali obiti. Vse se je dogajalo tako zelo hitro. Dejstvo je, da je zares hudo padel. Zdaj so na vrsti zdravniki, da preučijo, kakšne so posledice in kako naprej. ” Po odhodu v bolnišnico je še obstajalo upanje, da bi Cavendish jutri lahko nadaljeval z dirko, vendar pa je bilo tega upanja konec, ko so komisarji sporočili, da je bil Cavendish prepočasen in ga je ujela časovna zapora.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ