Mark Cavendish v ekipo, ki ni vajena sprinterjev

Mark Cavendish v ekipo, ki ni vajena sprinterjev
17.01.2023 AVTOR: DZ, foto: Astana

Zdaj je končno tudi uradno. Dolgo se je že govorilo, da naj bi Mark Cavendish okrepil Astano. Iz kazahstanske ekipe so zdaj to potrdili.

Mark Cavendish. Že dolgo je bilo jasno, da v ekipi, ki se zdaj imenuje Soudal Quick Step ne bo več nadaljeval kariere. Patrick Lefevre mu je pred časom ponudil priložnost in Cavendish je po zaslugi izjemnih pomočnikov blestel na dirki po Franciji 2021.

Zdaj si želi osvojiti že rekordno 35 etapno zmago na največji etapni dirki. Za kaj takega pa si je moral poiskati novo ekipo. Veliko se je govorilo o prestopu v B&B Hotels, vendar pa je ekipa ostala brez dodatnih sponzorjev in je celo razpadla. Kasneje je glavni mož Astane Aleksander Vinokurov priznal, da bi bil pripravljen Cavendishu ponuditi pogodbo. Kmalu je zdaj 37-letni Cavendish odpotoval v Španijo in se ekipi pridružil na pripravah.

A do uradnega naznanila o podpisu pogodbe ni prišlo. Zdaj pa so iz ekipe sporočili, da so sklenili enoletno pogodbo. "Veselim se te avanture. Z Aleksanrom Vinokurovom sem dirkal veliko let, zdaj pa dirkam z njegovima sinovovma. Astana je ekipa, v kateri bom lahko uspešen. Vodi jo močna oseba, kot je Aleksander. Šampion na kolesu in gentleman izven kolesa. Že do zdaj je za mano zelo dolga kariera, a še vedno se veselim dirkanja," je dejal Mark Cavendish.

"Mark ne potrebuje nobene predstavitve. Je najboljši sprinter vseh časov in vesel sem, da ga lahko pozdravim v Astani. Mark še vedno žene velika želja po zmagovanu in mi ga bomo z vsemi močmi podprli na različnih dirkah," je povedal omenjeni Vinokurov. Ker pa je bila pogodba podpisana neobičajno pozno, se ekipa seveda ni uspela okrepiti s pravimi pomočniki, ki bi Cavendishu lahko izdatno pomagali.

"Prihod takega sprinterja za našo ekipo predstavlja velik izziv. S tem bomo raziskali nove način in priložnosti. Cilji pa ostajajo. Zmagovanje na različnih dirkah: klasikah, etapnih dikrah, etapah in tudi na tritedenskih dirkah," je še dodal Vinokurov. Astana bo tudi letos uporabljala italijanska kolesa Wilier Triestina. Prav pri Wilierju naj bi zagotovili del denarja za prestop Marka Cavendisha. Astana je del ekip svetovne serije in tako nastopa na vseh največjih dirkah, tudi na dirki po Franciji.

Astana Kazahstan 2023: Leonardo Basso, Samuele Battistella, Manuele Boaro, Gleb Brussenski, Mark Cavendish, Igor Chzhan, David De la Cruz, Joe Dombrowski, Jevgenij Fedorov, Fabio Felline, Gianmarco Garofoli, Jevgenij Gidich, Dimitrij Gruzdev, Martin Laas, Aleksej Lucenko, Davide Martinelli, Gianni Moscon, Jurij Natarov, Antonio Nibali, Nurbergen Nurlykhassym, Vadim Pronski, Aleksander Riabušenko, Javier Romo, Luis Leon Sanchez, Christian Scaroni, Gleb Syritsa, Harold Tejada, Simone Velasco, Artyom Zakharov in Andrej Zeits.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ