Mark Cavendish v MTN Qhubeko?

Mark Cavendish v MTN Qhubeko?
18.09.2015 AVTOR: D. Z.
Mark Cavendish se je zaradi poškodbe odpovedal nastopu na svetovnem prvenstvu. Obenem pa še vedno nima pogodbe za prihodnje leto.

O Marku Cavendishu se v zadnjem času veliko govori. Med drugim je še vedno brez pogodbe za sezono 2016, saj se mu triletna pogodba pri Etixx Quick Stepu letos izteče. Mnogi mediji ga povezujejo z južnoafriško ekipo MTN Qhubeka. Predvsem pa imajo v tej ekipi že nekaj hitrih kolesarjev, ki bi lahko sestavili primeren vlak za sprinterja, kot je Cavendish. To so Theo Bos, Gerald Ciolek, Tyler Farrar … MTN Qhubeka sicer ni ekipa z licenco Pro Tour, vendar pa je kot prokontinentalna ekipa letos nastopila tako na dirki po Franciji kot na dirki po Španiji.

Pri velonews.com so se o morebitnem prestopu v to ekipo pogovarjali s tremi menedžerji. »Odločil se bo glede na projekt, ki mu bo lahko omogočil več zmag v sezonah 2016 in 2017. Zanj bo naslednja sezona zelo pomembna, saj bo tudi trasa svetovnega prvenstva v Dohi pisana njemu na kožo. Mnogi pravijo MTN in sam se strinjam. MTN lahko pride na Tour in Vuelto, kar je zanj odlično, če se hoče pripraviti na dirko v Dohi. Na Vuelti bo želel nastopiti prav zaradi svetovnega prvenstva, « je dejal priznani menedžer Alex Carera.

A prav zavlačevanje s podpisom pogodbe ovira tudi druge prestope, saj mnogi čakajo, kako se bo Cavendish odločkil, pravi Baden Cooke. »To je posebnost, kako lahko en kolesar ustavi celoten trg. Vsaka ekipa, s katero se pogovarja, mora imeti še nekaj prostih mest za tiste, ki jih pripelje Cavendish. Kot na primer Renshawa, maserja in morda celo športnega direktorja. Če pri ekipi mislijo, da imajo možnosti za podpis pogodbe z njim, potem morajo ohraniti tri do štiri prosta mesta. Pred kakšnim mesecem je bilo še huje, saj je to počelo kar nekaj ekip. Zdaj jih je nekaj, tudi Trek, odnehalo. «

Cooke je tudi prepričan, da bo Cavendish prestopil v MTN Qhubeko. Tudi nizozemski menedžer John Van Der Akker se strinja s Cookom: »Samo še nekaj ekip ima dovolj prostora za vse, ki jih Cavendish potrebuje. Orica bi ga lahko podpirala v sprintih, vendar nimajo več prostih mest. Če gre za MTN, potem bi to delovalo, saj je ekipa že zdaj osredotočena na sprinte. Imajo kolesarje, ki bi mu sestavili dober vlak. « Sicer pa se lahko Cavendish pohvali s kar 26 etapnimi zmagami na dirki po Franciji. Dobil je tudi klasiko Milano- Sanremo. Leta 2011 je postal svetovni prvak v Copenhagnu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ