Mark Cavendish zbolel pred glavnim ciljem!

Mark Cavendish zbolel pred glavnim ciljem!
06.10.2016 AVTOR: D. Z.
Prav nič kaj dobra novica za Veliko Britanijo. Pred svetovnim prvenstvom je Mark Cavendish sporočil, da je zbolel in je bil kar šest dni brez kolesa.

Mark Cavendish velja za enega izmed favoritov za cestno vožnjo na svetovnem prvenstvu. Zaradi zdravstvenih težav – trpel naj bi za črevesno okužbo – naj bi v prejšnjem tednu izpustil kar precej treningov. Težave je očitno imel že v obdobju zadnje dirke – 25. septembra je odstopil na dirki GP Beghelli – zdaj pa naj bi končno začel trenirati.

A očitno počutje še vedno ni dovolj dobro, saj ni nastopil ne na dirki Munsterland Giro ne na Pariz-Bourges. Za cyclingnews.com so pri moštvu Dimension Data zgolj potrdili, da je Cavendish zbolel, vendar pa niso razkrili, v kakšnem stanju je trenutno. Potem, ko je odpovedal nastop na prej omenjeni dirki Munsterland je športni direktor Rolf Aldag dejal:

»Tu bi moral nastopiti. To si je tudi želel. A na Beghelliju je odstopil in bil po vsega 70 kilometrih povsem prazen. Potem je obiskal zdravnika in se kolesa ni dotaknil kar šest dni. To je pred svetovnim prvenstvom kar težko. « Aldag je dodal, da če se bo odpovedal še nastopu na dirki Pariz-Tours, potem lahko pozabi na dober nastop na svetovnem prvenstvu

 Cavendish je že postal svetovni prvak na zadnjem sprinterskem svetovnem prvenstvu v Copenhagnu. Leta 2011 pa se je pred prvenstvom ravno tako ubadal z zdravstvenimi težavami. Zaradi bolezni je namreč odstopil z dirke po Španiji, potem pa je na dirki po Veliki Britaniji dobil dve etapi. »Stvari lahko obrne v pravo smer zelo hitro, « je dodal Aldag.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ