Mark Cavendish: Ne izgovorite tega imena

Mark Cavendish: Ne izgovorite tega imena
02.07.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Mark Cavendish. 32. zmaga na dirki po Franciji. Zdi se, da je tako zelo blizu rekordni znamki Eddyja Merckxa. "Ne izgovorite tega imena," je bil komentar.

Mark Cavendish. 32 zmag na dirki po Franciji. Po petletni suši je zdaj zabeležil novi dve zmagi, medtem ko jih ima rekorder Eddy Merckx 34. Vse je mogoče, pa čeprav je tudi Cavendish že v letih.

"Ne izgovorite tega imena. Ne razmišljam o ničemer. Pravkrat sem dobil etapo na dirki po Franciji. Ne glede na to, ali bi to bila moja prva, ali pa je 32. Pravkrar sem dobil etapo. Za kaj takega ljudje garajo vse svoje življenje. Vesel sem." To so bile besede Marka Cavendisha, ko je opravil intervju za uradnega ponudnika prenosa: "Če bom dovolj dober, da jih dobim 50, potem jih pač bom. Če pa ne bom dobil niti ene etape več, bo pač ostalo pri tem."

Cavendish je mesto v ekipi Deceuninck Quick Step dobil šele potem, ko Sam Bennett zaradi poškodbe ni mogle braniti zelene majice. Zdaj jo ima Cavendish. V Chateaurouxu je v karieri dobil že tri etape: "Zdi se, da je cilj vedno, ko pridemo sem, nekoliko drugače izpeljan. Leta 2008 se je cesta postopoma vzpenjala. Mislim, da je bil takrat cilj dlje po tej cesti. Leta 2011 je bil sprint krajši, še vedno pa v rahel vzpon. Zdaj je minilo deset let odkar sem tukaj zmagal. Neverjetno."

Seveda so se spremenili tudi sprint, kar je Cavendish kasneje priznal: "Tu je neverjetna skupina sprinterjev in hitrosti so nore. Ko sem leta 2008 tu prvič nastopil smo imeli prenos 52/11, morda večje, če se je cesta v sprintu rahlo spuščala. Zdaj je 54 spredaj standard. Nekateri uporabljajo kar 55 zobnikov. Hitrosti so velike. Sprinterski vlaki so bolj učinkoviti in tudi moč, ki jo fantje razvijajo. Ja. Start sem 36 let in sem velik oboževalec teh mladih fantov."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ