Mark Cavendish: "Prišel, da preizkusim formo"

Mark Cavendish: "Prišel, da preizkusim formo"
17.06.2016 AVTOR: D. Z.
Mark Cavendish. Prvi zvezdnik letošnje dirke po Sloveniji. Vsekakor mu na tej trasi ne bo lahko. Prvo priložnost je že zamudil, saj se v Koper ni pripeljal z najboljšimi.

"Dobra priprava na Tour "
"Moj prvi obisk v Sloveniji. Bil sem že blizu zaradi dirke po Italiji, a prav tu bom prvič dirkal. Vesel sem, da sem prišel. Kraji so lepi, na treningu sem bil navdušen. Videl sem Predjamski grad. Res spektakularno. To bom moral objaviti na instagramu. Veselim se že, da bom spoznal še večji del države. Obenem pa bo to dobra priprava na Tour de France, " je Mark Cavendish dejal na novinarski konferenci pred začetkom dirke po Sloveniji.

"Tu imate ogromno klancev "
In držal je obljubo. Fotografijo Gradu je objavil na Instagramu. Vsekakor pa se prva etapa ni iztekla po njegovih željah. A, najbrž je vedel, da bo pretežka zanj, nenazadnje je že dan pred začetkom spoznal delček Slovenije: "Tu v Sloveniji imate ogromno klancev. Vseskozi je gor in dol. Tu smo kot ekipa. V Dimension Dati je tudi Omar Fraile, ki bo naš mož za skupni vrstni red. Tu sem kot del ekipe, ki bo poskušala dobiti dirko. "

"Velodrom je drugačen od ceste "
Na vprašanje, kako dobro je trenutno pripravljen, je bil kratek: "Ne vem. Zato pa sem prišel v Slovenijo, da preizkusim formo. " Predvsem pa se spet vrača na 'cesto '. V zadnjem času je veliko časa posvetil nastopanju na velodromu, saj želi nastopiti na olimpijskih igrah: "Velodrom je povsem drugačna stvar kot cestno kolesarstvo. Sam poskušam nekako združiti oboje. Videl bom, kako bo. "

"Ena zmaga na Touru kolesarju naredi kariero "
In to bo lahko preizkusil prav kmalu. Če bo na dirki po Sloveniji zdaj čakal na zadnjo etapo, pa so misli že usmerjene proti dirki po Franciji. Na Touru je do zdaj dobil 26 etap. Na enem Touru mu je uspelo dobiti kar šest etap. "Že z eno etapno zmago na dirki po Franciji v celotni karieri moraš biti zadovoljen. Ena taka zmaga kolesarju naredi kariero. Če jih dobiš 26, potem je že to več kot dovolj. Letos bom zadovoljen, če mi uspe dobiti eno etapo. Z ekipo bomo naredili vse, da mi to uspe. "

"Vožnja z vlakom smrti "
Kar štirikrat je bil nepremagljiv tudi na Elizejskih poljanah. Torej v zadnji etapi dirke po Franciji. Tam si želi zmagati sleherni sprinter: "Res je nekaj posebnega. Elizejske poljane. To je najlepša avenija na svetu. Seveda je lepo zmagati tam. " In, kaj vse je že doživel na francoskem Touru? "Veliko lepih in veliko težkih trenutkov je bilo. Prav zato je Tour poseben, saj gre za nekakšno vožnjo z vlakom smrti. Tako fizično kot psihično. "

Značke: Dirka po Sloveniji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ