Mark Cavendish: Sprejel napačno odločitev

Mark Cavendish: Sprejel napačno odločitev
17.10.2016 AVTOR: D. Z.
Mark Cavendish je na SP v Dohi osvojil drugo mesto. Britanec, že svetovni prvak leta 2011 pa je priznal, da je v zaključku naredil napako.

Slediti Saganovemu kolesu
Peter Sagan se je v sprintu v Dohi odlično znašel, priznal je, da je imel tudi ogromno sreče, da ga Giacomo Nizzolo ni zaprl. Mark Cavendish je bil za Slovakom, potem pa je izbral drugačno pot. Zaradi nekoliko počasnejšega Michaela Matthewsa je moral nekoliko upočasniti.

»Hotel sem slediti Saganovemu kolesu. To sem tudi storil. Potem pa sem se kar naenkrat znašel za kolesarjem. Pogovarjali smo se, da bi tam napadel Blythe, vendar pa se zaradi vetra ni izšlo. Tako je bila pred mano ovira. Blythe je opravil, kar se je od njega zahtevalo. Sam sem sprejel odločitev. Na koncu je to bila napačna odločitev, « je dejal Cavendish.

"Izgubil zlato "
»Poskušal sem najti pot skozi, vendar sem moral zavirati, da sem lahko obšel Matthewsa. Takrat pa je bilo že prepozno. Prehitel sem Toma Boonena, za Sagana pa je bilo prepozno. Nekoliko sem razočaran. Čutim, da sem bolj izgubil zlato medaljo, kot osvojil srebrno. «

Cavendish je še pohvalil predvsem vožnjo Blytha, ki je odlično ‘skrbel ’ zanj. Cavendish je letos združeval cesto z velodromom. Prvi del sezone je preživel ‘na cesti ’, potem je nastopil na SP na velodromu, se vrnil na cesto in s štirimi etapnimi zmagami blestel na francoskem Touru. Potem je na OI zasedel drugo mesto v omniumu in se spet vrnil na cesto.

Bolezen mu je vzela ogromno moči
V dveh mesecih se je dovolj dobro pripravil, da se je lahko v Katarju boril za zlato medaljo. “Ni bilo lahko, vendar pa je bilo možno. Takoj sem se vrnil na treninge. Opravljal sem pač svoje delo. To počnem. Kot član Dimension Date dirkam v cestnem kolesarstvu. Najtežje je bilo, ko sem pred nekaj tedni zbolel. Takrat sem izgubil veliko. Zato sem bil presenečen nad tem, kako dober sem bil med samo dirko. V glavi sem imel cilj, ko pa imam cilj, potem se lažje osredotočim. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ