Mark Cavendish: Tu nimam sprinterskega vlaka

Mark Cavendish: Tu nimam sprinterskega vlaka
13.06.2018 AVTOR: DZ, foto: srotti

Ima že 30 etapnih zmag na dirki po Franciji, na dirki po Sloveniji pa je v dveh preteklih izvedbah ostal praznih rok. Kako bo tokrat?

Mark Cavendish je kot velika zvezda na dirko po Sloveniji prvič prišel leta 2016, vendar pa je odstopil. Potem pa je takrat na Touru blestel. Lani je bil zanj premočan Sam Bennett, vendar pa se je Cavendish vračal po dolgi bolezni. Zdaj je spet tukaj. Tokrat boljši, pa čeprav ima letos veliko težav s padci.

“Vesel sem, da sem tu v Sloveniji. Letos sem boljše pripravljen kot lani, ko sem na dirko prišel po dolgi bolezni. Imeli bomo še dodaten dan dirkanja. A sprintov se veselim. Vedno grem na dirke, ki mi ponudijo kakšno priložnost za sprint in ta mi bo ponudila dve. Zato se dirkanja tukaj veselim.” Vendar pa pravi, da je v nekoliko slabšem položaju kot njegovi največji konkurenti, predvsem Marcel Kittel, Caleb Ewan in Dylan Groenewegen. Zakaj? Tu nima pravega sprinterskega vlaka:

“Mi nimamo vlaka, medtem ko ga ostali imajo. Tu sem, da vidim, kaj lahko naredim v sprintih. Sicer imam Renshawa, a to ni zares pravi vlak. Bomo videli.” Torej, lahko pričakujemo, da bo poskušal izkoristiti vlake preostalih ekip in ujeti pravi trenutek? “Videl bom, kaj lahko naredim iz ozadja. Nočem reči, da sem prišel zgolj za trening. Nisem. Rad bi zmagal in preveril pripravljenost.” Na novinarski konferenci pa je bil predvsem Cavendish zelo dobro razpoložen in je priznal:

“Lani je bila to zame dobra dirka. Dobro se počutim tu. Vesel sem, da sem lahko spet tukaj, vsi smo navdušeni. Ampak, nekaj pogrešam. Lani smo imeli tu večerjo. Kje je letos hrana,” je vprašal direktorja dirke Bogdana Finka. Ta je za hrano sevedaa poskrbel. Še prej pa se je Cavendish pogovoril še z novinarji. Potem pa težko pričakovana večerja, nenazadnje bo jutri potreboval veliko moči, če želi premagati Marcela KittlaSeveda je hitro prišel tudi do večerje, nenazadnje bo jutri potreboval moč: “Imeli bomo dve priložnosti in že jutri bomo poskušali obleči zeleno majico.”

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ