Mark Cavendish: Žal mi je za nesrečo

Mark Cavendish: Žal mi je za nesrečo
06.07.2014 AVTOR: D. Z.
Mark Cavendish je bil sam kriv za padec v sprintu 1. etape dirke po Franciji. Britanec je to zdaj tudi priznal in se opravičil.

V zaključku prve etape na dirki po Franciji je prišlo do padca. Povzročil pa ga je Mark Cavendish. Britanec je nastopal pred številnimi domačimi gledalci. Ob cesti se jih je zares zbralo ogromno in zato ni nič čudnega, da je za vsako ceno poskušal priti do zmage. Nenazadnje je Harrogate, kjer se je etapa končala, tudi rojstno mesto njegove mame. A tokrat se mu ni izšlo.

Hotel je preveč in se zaletel v Simona Gerransa. Mark Cavendish je obležal v hudih bolečinah, kasneje je ciljno črto vendarle prečkal, a se vseskozi držal za desno ramo. Po temeljitih preiskavah je zdaj jasno. Izpahnil si je ramo, a iz moštva Omega Pharma Quick Step so sporočili, da se bodo šele zjutraj, pred začetkom druge etape, odločili, ali bo Cavendish nadaljeval s Tourom ali ne.

»Žal mi je za nesrečo. Sam sem kriv in Simonu Gerransu se bom osebno opravičil takoj, ko bom dobil priložnost za to. V resnici sem iskal prostor, ki ga tam pač ni bilo. Danes sem si res želel zmagati, « je najprej dejal Cavendish. Britanec tako še kako obžaluje zamujeno priložnost, saj bi z zmago oblekel tudi rumeno majico:

»Počutil sem se zelo močnega in pred sprintom sem imel po zaslugi neverjetnega dela ekipe odlično pozicijo. Opravičujem se vsem navijačem, ki so nas prišli podpirat. To je bilo res neverjetno. « Tako pa bo jutri v rumeni majici vozil Marcel Kittel, ki je tako kot lani dobil uvodno etapo na dirki po Franciji.

Posnetek padca Mark Cavendisha
 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ