Marko Baloh kljub težavam s pljuči v Ameriko po zmago!

Marko Baloh kljub težavam s pljuči v Ameriko po zmago!
30.05.2013 AVTOR: D. Z.
Marko Baloh je v sredo, 29. maja 2013, že poletel proti ZDA, kjer bo nastopil na dirki čez Ameriko oziroma RAAM. Baloh ne skriva visokih ciljev. Želi si zmagati.

Vnetje pljuč pred sedmim nastopom na RAAM
Ekstremni kolesar Marko Baloh že vso sezono poudarja, da je vse priprave usmeril proti dirki čez Ameriko, ki se bo začela v torek, 11. junija 2013. Baloh se na to dirko podaja že sedmič. Dobro pripravljenost je pokazal tudi z zmago v dvojicah na dirki okoli Slovenije, ko sta skupaj z Iztokom Melanškom premagala dvojico Bicikel.com. A priprave v zadnjih dneh vseeno niso potekale povsem po načrtih.

»Načrtovan zadnji del treninga mi je preprečilo vnetje pljuč, ki ga še vedno zdravim z antibiotiki. Sreča v nesreči je, da se je to zgodilo dobra dva tedna pred startom in je še dovolj časa, da se pozdravim. Računam, da bolezen ne bo imela posledic, bom pa iz previdnosti startal malce bolj konservativno kot sem načrtoval. Upam, da bom skozi dirko postajal močnejši in se bom v zaključku priključil v boj za tako dolgo željeno zmago, « je pojasnil Marko Baloh.

Tokrat bo napadal iz ozadja
Če je na Dosu 1230 kilometrov premagal v družbi, potem pa bo v ZDA na cesti povsem sam. Nastopil bo namreč v najprestižnejši in najzahtevnejši solo kategoriji. Seveda ob spremstvu ekipe, s katero bo dirko začel v kalifornijskem Oceansidu. Kljub težavam s pljuči pa Baloh visokih ciljev ne skriva. Na cilj v Annapolis si želi prikolesariti kot prvi.

»Kot vedno se preko luže odpravljamo z željo po zmagi. Dirka je tako težka in dolga, da je nemogoče nekaj napovedati. Konkurenca je izjemna, verjetno najtežja v zgodovini, saj so na startu trije zmagovalci, Schoch, Strasser in Wyss ter dva, ki sta že dvakrat osvojila drugo mesto. Gulewicz in Pattinson. Kar štirje od teh pa so z dirko že opravili v manj kot devetih dneh. Tako je breme favorita letos na plečih drugih, meni pa običajno bolj ustreza napadati iz druge vrste. Glavni cilj je odpeljati dirko v manj kot 9 dnevih. Če bo šlo vse po sreči, pa se želim čimbolj približati osmim dnevom. Če bo to uspelo, tudi rezultat ne more izostati, « je še dodal Baloh.

4880 kilometrov in 45 tisoč metrov nadmorske višine
Na tej dirki je bil v kategoriji Enduro leta 2006 že drugi. Leta 2009 in 2011 je bil med posamezniki tretji. Leta 2008 pa je v paru s Tomažem Perčičem zmagal. Govorimo o dirki od zahodne do vzhodne obale ZDA, kjer je v preteklosti blestel tudi Jure Robič.

Letos bo dolga 4880 kilometrov, potekala pa bo kar prek 14 ameriških zveznih držav. Kolesarji bodo morali premagati tudi 45 tisoč metrov nadmorske višine, medtem ko se najvišja točka World Creek Pass v Koloradu nahaja na 3.300 metrih nadmorske višine.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ