Marko Baloh nov svetovni rekorder v kronometru na 100milj (160,934km)

Marko Baloh nov svetovni rekorder v kronometru na 100milj (160,934km)
25.06.2012 AVTOR: Urednik Bicikla
Slovenski utra-maratonski kolesar Marko Baloh se je odločil, da bo današnji praznik Dan državnosti obeležil na prav poseben način.
Ob 6.00 zjutraj se je v Moravskih Toplicah podal s startne črte s ciljem izboljšati svetovni rekord v kronometru na 100 milj oz. 160,934km. Le tega je do danes imel v rokah Američan Dan McGhee, postavil ga je 6.marca 2011 na cestni trasi v Arizoni. Mc Gheejev rekord je znašal 3h 52min in 49sec, kar je skoraj 41,5km/h. Marko je rekord postavljal na trasi Mor.Toplice - Tešanovci - Bogojina - Ivanjci - Noršinci - Martjanci - Mor. Toplice v dolžini 17,5km, prevoziti je moral torej 9 celih krogov in dodatnih 2768m.

Marko Baloh se je za rekord odločil, ker se mu letos ni uspelo udeležiti Dirke preko Amerike, ki se v teh dneh končuje preko luže. S tem projektom je nekako simbolično startal s pripravami na RAAM 2013, ki bo obeležil deseto obletnico njegovega prvega nastopa na najtežji športni preizkušnji na svetu. Marko si je za rekordno vožnjo postavil zelo samozavestno časovnico s predvideno povprečno hitrostjo 42km/h. V prvih krogih je bil izvrstno razpoložen saj je že tako optimistično predvideno časovnico “prehitel” po petih krogih že za 2 minuti. Po pričakovanjih se je v tem času pojavila kriza, noge so postale težke, v bolj strokovnih krogih bi temu rekli kopičenje mlečne kisline. Povprečna hitrost kroga je začela počasi padati, še vedno pa je bilo povprečje najpočasnejšega kroga višje od 41km/h!

Rekordno vožnjo je Marko rutinirano pripeljal do cilja in prejšnji svetovni rekord izboljšal za 4 minute in 8 sekund. Novi svetovni rekorder v kronometru na 100 milj je torej Marko Baloh s časom 3 ure 48 minut in 41 sekund (zaenkrat neuradni rezultat do uradne potrditve krovne zveze UMCA).

Marko se je po zaključku iz srca zahvalil svojim sponzorjem, spremljevalni ekipi v sestavi Borut Osojnik, Denis Rautovič, Andrej Petrovič in Irma Baloh, sodnikoma Miri Gašparič in Matjažu Jelovčanu, ter skupini sedmih prijateljev kolesarjev, ki so poskrbeli za nemoten potek vožnje. Brez pomoči vseh omenjenih projekt ne bi bil izvedljiv.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ