Marko Baloh po desetih letih spet zmagal v ZDA

Marko Baloh po desetih letih spet zmagal v ZDA
08.10.2014 AVTOR: D. Z.
Marko Baloh se je v teh dneh zadrževal v ZDA in nastopil tudi na ultra-kolesarski dirki v Renu, ki jo je prepričljivo dobil.

Vikend je bil za Marka Baloha še kako naporen, saj se je mudil v ZDA, kjer je nastopil na ultra-kolesarski dirki Silver State 508. Govorimo o preizkušnji, ki velja za najstarejšo kvalifikacijsko dirko za tisto najbolj znamenito … dirko prek Amerike (RAAM). Letos so preizkušnjo Silver State 508 organizirali že 31-ič.

A organizatorji so morali spremeniti traso. Dolina smrti je namreč zaprta za športne dogodke. Tako je dirka namesto v Kaliforniji potekala v Nevadi. Na prej omenjeni trasi je Baloh nastopil že leta 2004, ko se je že veselil zmage. Tokrat pa ga je čakal nov izziv. 508 milj oziroma 817 kilometrov, v katerih so morali udeleženci premagati kar sedem tisoč metrov nadmorske višine.

Dirka je potekala med Renom in Eureko, trasa pa je bila speljana predvsem po puščavskih predelih. Eden izmed pomembnih dejavnikov, s katerim so se morali kolesarji soočiti je bilo veliko nihanje v temperaturi. Podnevi vse tja do 30 stopinj celzija, ponoči pa tudi samo tri stopinje. Baloh je vodstvo prevzel že na prvem vzponu, po prevoženih vsega 14 kilometrih, ko so se kolesarji vzpeli na Geiger Summit.

Na prvi časovni postaji je imel zgolj minuto in pol prednosti pred najbližjim zasledovalcem, najvišjo prednost pa so zabeležili dve postaji pred koncem, ko je imel Baloh že skoraj uro in 50 minut prednosti. Baloh je imel na koncu dirke dobro uro in pol naskoka, progo pa je premagal v 26 urah in 24 minutah. Napet boj za drugo mesto je dobil Sean Cuddihy, k ije Adama Bicketta premagal zgolj za 15 minut.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ