Marko Baloh ponovno v boj za zmago na RAAM

Marko Baloh ponovno v boj za zmago na RAAM
14.06.2016 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Race across America oz. RAAM 2016 predstavlja vrhunec Markove letošnje tekmovalne sezone. Danes ob 12.uri se bo osmič v karieri podal s startne črte najtežje vzdržljivostne preizkušnje na svetu.
Marka boste lahko spremljali na:
- njegovi domači strani www.markobaloh.com (blog),

- Facebook: www.facebook.com/markobaloh,

- Twitter: www.twitter.com/markobaloh
Da je pripravljen odlično je Marko dokazal z uvrstitvama  na stopničke na obeh letošnjih pripravljalnih dirkah. Suvereno je zmagal na 24-urni dirki na Floridi v februarju, v aprilu pa je dosegel tretje mesto na Dirki preko Italije. Marko se je na slednji bolj kot lovu na zmago posvetil uigravanju ekipe in izvedbi postankov kot na RAAM-u. Iz teh razlogov, malo pa tudi zaradi ekstremnih vremenskih pogojev (dež in mraz), se je na dirki nabralo kar za dve uri postankov in tak je bil tudi zaostanek za prvouvrščenim tekmovalcem. Zato je bil Marko z rezultatom zelo zadovoljen, hkrati pa ni razkril vseh kart svojim nasprotnikom na RAAM-u.
 
V prejšnjih nastopih na RAAM-u je bil Marko že drugi (2006, Enduro kategorija) in dvakrat tretji (2009 in 2011) v posamični konkurenci, leta 2008 pa je v konkurenci dvojic zmagal s prijateljem Tomažem Perčičem. RAAM, Race Across America, je kolesarska dirka od zahodne, do vzhodne obale ZDA. Poteka v eni sami potezi, v slogu »počivaj kadar moreš in hočeš «, kolesarji pa dnevno kolesarijo tudi več kot 22 ur.
 
Po presoji ameriške revije Outside, gre za najtežjo, najbolj naporno in najbolj ekstremno športno preizkušnjo na svetu.
· Start: v Oceansideu (California).
· Cilj: 8 do 12 dni pozneje, v Annapolisu (Maryland).
· Proga je dolga letos 4990 km.
· Poteka preko 14 ameriških zveznih držav, 
· Višinske razlike je preko 55.000 metrov.
· Najvišji prelaz na dirki je Wold Creek Pass v Koloradu z nadmorsko višino preko 3.300m.
 
Marko je pred dirko dejal: »Odgovor na vprašanje zakaj še osmič na RAAM je precej preprost - ker čutim, da še nisem odpeljal svoje optimalne dirke. Seveda razmišljam o zmagi, a edini način kako priti do nje je odpeljati optimalno dirko in dati od sebe še nekaj več, torej tistih nekaj odstotkov, ki so mi do sedaj manjkali. Pripravljen sem vsaj tako dobro kot v najboljših letih do sedaj, imam več izkušenj in za sabo imam odlično ekipo, ki verjame vame in bo naredila vse v svoji moči, da dosežemo naš cilj. Osnovni cilj je dirko odpeljati pod časom devet dni, to pa bo gotovo prineslo tudi vrhunsko uvrstitev. «
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ