Marko Baloh pred novim podvigom: Posvečam ga spominu na očeta, ki me je vedno podpiral in spodbujal

Marko Baloh pred novim podvigom: Posvečam ga spominu na očeta, ki me je vedno podpiral in spodbujal
11.11.2015 AVTOR: D. Z.
Marko Baloh se pripravlja na nov podvig. Tega bo opravljal v ZDA, natančneje v kalifornijskem Borrego Springsu.
24-urni kronometer
V Kaliforniji bo potekalo svetovno prvenstvo v 24-urnem kronometru. To bo tudi zadnja izmed velikih preizkušenj svetovnega pokala UMCA (Ultra Marathon Cycling Association). Ta bo privabila zelo močno konkurenco. Na startu bo 50 kolesarjev iz sedmih držav. Od najboljših bo manjkal Christopher Strasser, trikratni zmagovalec RAAM. Ta je trenutno na rehabilitaciji, saj se je oktobra poškodoval v prometni nesreči.

Poleg tega bo manjkal še zmagovalec svetovnega pokala v 24-urnem kronometru Chris Hopkinson. Za Balohom je sezona, v kateri zaradi bolezni v družini ni prav veliko nastopal. Vseeno je februarja v Sebringu v 24-urnem kronometru premagal prav prej omenjenega Britanca. Na dirki okoli Slovenije je bil v konkurenci dvojic skupaj z Američanom Ryanom drugi. Baloh kot najhujšega konkurenta vidi lanskega zmagovalca prvenstva Stuara Bryna.

Kljub izgubi očeta se je uspel pripraviti
Potem bosta tu tudi letos drugi in tretji na RAAM Dave Haase in Peter Sandholt. Baloh predvideva, da bo za zmago moral prevoziti več kot 800 kilometrov. "Po težkem letu, ko sem zaradi raka na možganih izgubil očeta, sem se v zadnjih tednih uspel bolj posvetiti treningu. Mislim, da je pripravljenost na visoki ravni. Seveda pa na taki dirki odločajo številni dejavniki. Prav Tako ne moreš nikoli vedeti, kako so pripravljeni konkurenti," je v izjavi za javnost dejal Marko Baloh.

Potrdil je, da bi se rad vmešal v boj za zmago: "Nastop na dirki pa posvečam spominu na očeta, ki me je vedno podpiral in spodbujal na moji športni poti. Prepričan sem, da mi bo v odločilnih trenutkih dirke misel nanj dala tisto dodatno moč, da premagam konkurenco in postanem svetovni prvak v 24-urnem kronometru."
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ