Marko Baloh uspešen v Švici

Marko Baloh uspešen v Švici
21.08.2017 AVTOR: D. Z.
Slovenski ultra-maratonski kolesar Marko Baloh je ob svoji deveti udeležbi na dirki Tortour dosegel zmago v kategoriji Masters in tretje mesto generalno.

V prejšnjih nastopih je Marko Baloh zmagal na prvi dirki leta 2009 in bil dvakrat drugi (2010 in 2014) v posamični konkurenci.

Nekaj nastopov je posvetil dirkanju v ekipi dobrodelne organizacije Laureus, ki finančno podpira mlade športnike. Tortour je drugo ime za Dirko okoli Švice, ki je v najtežji izvedbi dolga 1.001km in ima 13.000 metrov višinske razlike. Marko se je letos odločil za Tortour Challenge. Gre za 525 kilometrov dolgo dirko s sedem tisoč metri nadmorske višine.

Z zmago na prologu si je priboril prvo startno pozicijo. Baloh se je za skupno zmago dolgo boril z Ricom Elmeerjem, vendar pa je popustil na vzponu Sustenpass. Po 17 urah in 42 minutah je na cilj prišel kot najboljši v kategoriji Masters in kot tretji v absolutni konkurenci. Premagala sta ga Elmeer in Knecht Ruegg. Na najdaljši različici je bil najboljši Roger Nachbur.

“To je bil že moj deveti zaporedni nastop na Tortouru, ki je gotovo najbolje organizirana dirka v ultra-kolesarskem koledarju. Po nekaj letih nastopov v ekipi dobrodelne organizacije Laureus sem se letos ponovno odločil za nastop v posamični konkurenci. Zaradi ne povsem zaceljenih poškodb z RAAM-a je bila najboljša opcija ravno Challenge, ” je povedal Marko Baloh v izjavi za javnost:

“To se je izkazalo za pravilno odločitev. Bolečine so sicer bile prisotne, a vedenje, da bo trpljenje kratko, mi je pomagalo do cilja v rekordnem tempu. S tem rezultatom sem izredno zadovoljen, enakopravno pa sem se kosal tudi z mlajšo konkurenco. Zmaga mi veliko pomeni in je dobra popotnica za konec sezone ter začetek priprav za sezono 2018, v kateri imam ponovno nekaj visokih ciljev.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ