Marko Baloh v 24-urni vožnji na čas svetovni prvak!

Marko Baloh v 24-urni vožnji na čas svetovni prvak!
15.11.2015 AVTOR: Nejc Grilc
Marko Baloh je v ameriškem Borrego Springsu postal svetovni prvak v 24-urnem kronometru. Prevozil je 26 krogov.
Marko Baloh se je na dirko v Kalifornijo podal motiviran in dobro pripravljen, kar je kasneje na dirki tudi dokazal. Začel je v svojem ritmu, se takoj postavil na čelo kolone kolesarjev in začel boj z uro. 

Dirka se je v Kaliforniji začela v večernih urah, kolesarjem pa so tekmovanje še otežile zelo nizke temperature, ki so se ponoči spustile tudi pod ledišče. Vseeno najboljšega slovenskega ultramaratonskega kolesarja to ni zmedlo in je do cilja brez večjih težav ohranjal prednost.

Na koncu je s časom 23:52:18 prevozil 26 krogov oziroma 808 kilometrov. V močni konkurenci, kjer sta manjkala le Christopher Strasser in Chris Hopkinson, se je Balohu najbolj približal Danec Peter Sandholt. Tretji z letošnjega RAAM-a je za slovenskim šampionom zaostal pet minut in pol.

Čas Baloha je bil najboljši tako v svoji kategoriji kot v absolutni konkurenci in slovenski veteran se zasluženo veseli naslova svetovnega prvaka. To bo vsaj manjši obliž na zelo težko leto, v katerem je zaradi možganskega raka izgubil očeta, ki mu je tudi posvetil naslov prvaka.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ