Marko Baloh začel z zmago in novim rekordom

Marko Baloh začel z zmago in novim rekordom
14.02.2016 AVTOR: D. Z.
Marko Baloh je v ZDA nastopil na 24-urni dirki Sebring 24. Dirko je dobil, obenem pa je postavil tudi nov rekord.

Ta vikend je bil tekmovalno aktiven tudi ultrakolesar Marko Baloh, ki je nastopil na ultra-kolesarski dirki Sebring 24h Cycling Race. Ta je bila v središču avtomobilskega športa Sebring na Floridi. Gre za 17. izvedbo dirke, ki velja za prvo ultra-kolesarsko preizkušnjo v sezoni. Baloh je to dirko dobil že lani.

Posebnost dirke je, da kolesarji ponoči zaradi varnosti vozijo po štiri milje dolgem krogu na znamenitem dirkališču v Sebring. Kolesarji so morali najprej premagati sto milj dolg krog v okolici Sebringa, potem pa je sledil 11 milj dolg krog v bližini dirkališča. Ob 18. uri so se tekmovalci preselijo na dirkališče, kjer se vozijo vse do cilja.

Na dirki, na kateri je vožnja v zavetrju prepovedana je bilo prijavljenih 44 kolesarjev. Po odpeljanem najdaljšem krogu je Baloh že prevzel vodstvo. Najbližje pa mu je bil Damon Taffe. Baloh je potem pospešil in je celo postavil nov rekord. Prevozil je 857,8 km. Njegova povprečna hitrost pa je znašala 35,7 km/h.

»24-urna dirka v Sebringu je prvi pokazatelj pripravljenosti na novo sezono in kot taka vedno predstavlja poseben izziv. Pred dirko nisem hotel napovedovati ničesar, saj je to precej nehvaležno, ker zadeve enostavno ne moreš simulirati na treningu. Vsekakor bi bil razočaran, če ne bi dosegel magične meje 800 kilometrov. Z doseženo zmago, rekordom proge in predvsem s svojo vožnjo sem zelo zadovoljen in kot kaže sem s pripravami na pravi poti, da se odlično pripravim na glavni cilj sezone – Dirko preko Amerike, « je v izjavi za javnost zapisal Marko Baloh. Skoraj 70 kilometrov manj je prevozil drugouvrščeni Erik Newsholme.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ