Marko Džalo iz Algarveja: Od makadama do Toura in Vuelte

Marko Džalo iz Algarveja: Od makadama do Toura in Vuelte
22.02.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Maser pri moštvu Ineos Marko Džalo je trenutno z Geraintom Thomasom in kolegi na dirki po Algarveju. Za mnoge, tudi za Thomasa je to prva dirka v novi sezoni.

"Sedaj že dobro pozna ceste na katerih trenira. Tja gre vsako leto z družino, zato nima občutka, da se je sezona že začela."
Marko Džalo o Geraintu Thomasu in pripravah v Los Angelesu



Maser Marko Džalo je letos, če ne drugega z letalom opravil že ogromno kilometrov. Bil je s kolesarji na pripravah v Avstraliji, potem letel v ZDA, kjer je pri treningih pomagal Geraintu Thomasu.




"V Ameriki je bilo zares super. Imeli smo dobro vreme, kar je zelo pomembno pri nabiranju kilometrov v začetku sezone. Ravno zaradi tega je Geraint že tretje leto zapored v Los Angelesu," je pojasnil Marko Džalo in dodal: "Sedaj že dobro pozna ceste na katerih trenira. Tja gre vsako leto z družino, zato nima občutka, da se je sezona že začela. Sploh ker bo letos sezona zanj daljša kot po navadi, se ta mesec zelo pozna, bolj psihično kot fizično."




Po vrnitvi v Evropo pa je zdaj začel z delom na dirkah. Seveda ostaja z zmagovalcem dirke po Franciji iz leta 2018. Trenutno je na dirki po Algarveju. To je preizkušnja, ki jo je lani dobil Tadej Pogačar, leta 2017 pa Primož Roglič. Zdaj tam blesti mladi Remco Evenepoel. Geraint Thomas pa opravlja predvsem vlogo pomočnika, pa čeprav kolesarjem Ineosa ne gre najboljše:




"Geraint je prišel v dokaj solidni formi, z dovolj “volumna”, kot pravijo. Oziroma z dovolj kilometrov v nogah, a brez pravih intervalnih treningov."
Marko Džalo



"Geraint je prišel v dokaj solidni formi, z dovolj “volumna”, kot pravijo. Oziroma z dovolj kilometrov v nogah, a brez pravih intervalnih treningov. Zato je tu v vlogi pomočnika. Je pa res, da s prvo dirko sezone nikoli ne veš, kje si v primerjavi z ostalimi. Vse do prve etape, ki odloča za generalno razvrstitev. Po drugi etapi je bil s prikazanim zadovoljen, je na pravi poti."




Gre torej bolj za pripravo na pomembnejše dirke in zdaj imajo kolesarji že bolj natančen program dirk. Ne samo kolesarji, tudi maserji in ostalo osebje. Tudi Džalo že ve, da bo med drugim delal tako na dirki po Franciji kot na dirki po Španiji: "Čez slaba dva tedna se odpravljam na makadam, Strade Bianche, tej dirki sledi Tirreno - Adriatico, nato pa višinske priprave na Tenerifih, Romandija pa spet Tenerifi, dirka po Švici, Tour in Vuelta."




"Čez slaba dva tedna se odpravljam na makadam, Strade Bianche, tej dirki sledi Tirreno - Adriatico, nato pa višinske priprave na Tenerifih, Romandija pa spet Tenerifi, dirka po Švici, Tour in Vuelta."
Marko Džalo
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ