Marko Džalo iz Avstralije: Požari, priprave in potovanja

Marko Džalo iz Avstralije: Požari, priprave in potovanja
10.01.2020 AVTOR: DZ, vir: Marko Džalo

Marko Džalo, ki ostaja kot del osebja moštva Ineos se nam je oglasil iz Avstralije. "Do prihoda v Avstralijo se niti nismo zavedali, da so požari v takih razsežnostih."

"Tu, kjer smo nastanjeni je vse hribovito, z nekaj zelo strmimi cestami, tako da je idealno za klančerje. Da o toplem oziroma vročem vremenu niti ne govorim."


Nova sezona v World Touru je pred vrati. To seveda pomeni, da bodo kolesarji in osebje veliko potovali. S tem je začel tudi Marko Džalo. Že decembra se je s kolesarji mudil na prvih pravih pripravah:

"Imeli smo tri dni sestankov glede prihodnje sezone. Prišli so direktorji različnih področij iz podjetja Ineos in se preizkusili v kronometru. Za njih smo priredili pravo dirko." Seveda so določili tudi okvirni program dirk, ki pa še zdaleč ni dokončen, niti ni dolgoročen: "Zaenkrat je določen do konca marca, saj tudi še kolesarji nimajo točnega plana. Pričakujemo, da se bo v naslednjih dveh tednih vse vedelo." Je pa kmalu po novem letu že odpotoval v Avstralijo.

"Skrbim praktično za vse. Za zajtrk, hrano in pijačo na treningu, kosilo, masažo in večerjo. Samo koles se ne dotikam."

Tam se bo World Tour sezona z dirko Tour Down Under v mestu Adelaide tudi začela, a Džala na sami dirki ne bo. Je namreč v Brisbanu. Zaenkrat tam skrbi za Dylana Van Baarleja, Pavla Sivakova in Rohana Dennisa, ki se jim je pridružil po odpeljani vožnji na čas. Na državnem prvenstvu je zasedel drugo mesto. "Skrbim praktično za vse. Za zajtrk, hrano in pijačo na treningu, kosilo, masažo in večerjo," je pojasnil Džalo in se pošalil: "Le koles se raje ne dotikam."

Džalo je še potrdil, da se v Brisbane člani Ineosa radi zatečejo pred začetkom sezone: "Mi smo v Brisbanu, ki je postal že nekakšna tradicija za manjše priprave pred sezono. Tu, kjer smo nastanjeni je vse hribovito, z nekaj zelo strmimi cestami, tako da je idealno za klančerje. Da o toplem oziroma vročem vremenu niti ne govorim, tako da je to tudi idealna priprava na Tour Down Under. Navadiš se na časovno razliko, za kolesarje pa je cilj, da imajo še obilo višinskih metrov v nogah."

"Dokler nismo prišli v Avstralijo, se niti nismo zavedali, da so požari v takih razsežnostih. Tu pa govorijo zgolj o tem. Res je “noro” kolikšen del države je v plamenih!"

Seveda se tudi novici o hudih in obsežnih požarih v Avstraliji niso izognili: "Dokler nismo prišli v Avstralijo, se niti nismo zavedali, da so požari v takih razsežnostih. Tu pa govorijo zgolj o tem. Res je “noro” kolikšen del države je v plamenih!" Kljub temu se bo prej omenjena dirka Tour Down Under začela 21. januarja. Takrat se za Džala delo v Avstraliji konča:

"Ko bodo kolesarji odšli v Adelaide, bom jaz odpotoval v Los Angeles, kjer bom še naslednjih nekaj tednov na pripravah. Geraint Thomas je tam že od novega leta. Trenira skupaj s Cameronom Wurfom, ki se pripravlja na Ironman. Pred nekaj dnevi se jima je pridružil tudi Ben Swift, ki se kmalu po mojem prihodu vrne v Evropto, tako da bosta tam je G in Cameron." Po povratku v Evropo se bo Džalo za nekaj dni vrnil domov. Potem pa se začen tekmovalni ritem. Najprej dirka po Algarveju, klasika Strade Bianche ter etapna dirka Tirreno-Adriatico.

"Ko bodo kolesarji odšli v Adelaide, bom jaz odpotoval v Los Angeles, kjer bom še naslednjih nekaj tednov na pripravah. Geraint Thomas je tam že od novega leta."
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ