Marko Džalo razkriva: 1400 gelov, 900 energijskih ploščic, 40 kg proteinov ...

Marko Džalo razkriva: 1400 gelov, 900 energijskih ploščic, 40 kg proteinov ...
23.08.2014 AVTOR: D. Z.
Športni terapevt pri moštvu Sky Marko Džalo se nam tokrat oglaša iz Jereza, kjer se je začela dirka po Španiji.

Vzdušje ostaja odlično
Po znameniti dirki po Franciji je Marko Džalo eden izmed tistih, ki so morali odpotovati tudi na dirko po Španiji. Tam bo Sky reševal sezono, v kateri brez dvoma niso dosegli želenih rezultatov.

»Zaenkrat je v ekipi vzdušje odlično, kar sproščeano, saj ni nekih pritiskov. Kolesarji so dobro pripravljeni in motivirani, da slabšo sezono obrnejo na bolje, « je še pred začetkom dirke po Španiji potrdil Džalo. Zdaj je za kolesarji že uvodni ekipni kronometer. Kot smo že pisali, je samo dva dni pred začetkom, na ogledu trase, spet padel Christoper Froome, a tudi Džalo je zdaj potrdil.

Celoten Trek na tleh
»Ekipni kronometer je v središču Jereza in je tehnično zahteven. Veliko krožišč, zaradi katerih so trdoto asfalta nekateri že občutili. Na današnjem treningu se je na tleh znašlo vseh devet kolesarjev Treka, pa tudi nekateri posamezniki. Tudi Sky je ni odnesel brez padca. NA srečo jo je pred dnevi le s praskami odnesel Froome. «

Marka Džala smo prosili, če nam razkrije, o kakšnih količinah določenih napitkov, pripomočkov govorimo, ko se ekipa pripravlja na tritedensko preizkušnjo. »Spakiranih imamo 4000 bidonov, 450 litrov posebih CNP-jevih napitkov za hitrejšo hidracijo, 1400 gelov, 900 energijskih ploščic, 40 kilogramov proteinov, 350 vrečk za okrepno postajo, « je začel Džalo.

7 avtov, 2 kombija, avtobus, tovornjak
Kaj pa osebje? »Osebja je nekoliko manj kot na Touru. 22 oseb. To pomeni, da je tudi manj avtomobilov. Vsega skupaj sedem, dva kombija ter kamion in avtobus. « Džalo se je očitno ob pravem času preselil v Španijo. Če pri nas vreme prav nič ne spominja na poletje, je v Jerezu drugače: »Je kar vroče. Glede na poletje pri nas, je tu zares peklensko, saj je vseskozi več kot 30 stopinj celzija. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ