Marko Džalo razkriva: 21 članov osebja več kot ponavadi

Marko Džalo razkriva: 21 članov osebja več kot ponavadi
07.07.2014 AVTOR: D. Z.
Marko Džalo je kot član moštva Sky doživel pravi spektakel v Veliki Britaniji in povprašali smo ga, kaj se je v teh dneh dogajalo v ozadju dirke po Franciji.

»Nekako smo množičen obisk kar pričakovali, a kaj takega prav gotovo ne. Zares izjemno vzdušje večmilijonske množice. Britanski strokovnjaki so po prvi etapi sporočili, da je bil to najbolj obiskan športni dogodek v zgodovini, « nam je razkril športni terapevt moštva Sky.

Marko Džalo je potrdil, da imajo tudi oni prav zaradi takega števila navijačev, predvsem pa zato, ker vozijo za domačo ekipo, še več dela, kot ponavadi: »Dela je več, vendar imamo zato tudi več ljudi. V primerjavi z lanskim Tourom kar 21 več. Skupaj s kolesarji nas je zdaj kar 48. Vendar pa bo to samo v prvih dneh, dokler bomo na Otoku. Ko pridemo na celino, nas bo večina PR-ovcev spremljala le še iz njihovih pisarn. «

In to bo že po ponedeljkovi etapi do Londona. Potem jih čaka nov logistični zalogaj. Pot v Francijo. »Tja potujemo nekoliko mešano. Kolesarji in dva spremljevalca gredo z letalom. Ostali pa z avtomobili in drugimi vozili skozi tunel oziroma s trajektom. Ob prihodu v hotel pa sledi še pozna masaža, tako da bo dolg dan, « je še pojasnil Džalo.

In postavili smo mu še vprašanje, če je pritisk, ker so v prvih dneh na domačem terenu, še večji, kot bi že tako ali tako bil, ker branijo zmago? »Pritiska niti ne občutimo, saj si ga ponavadi brez potrebe ustvarjamo kar sami. Češ, to pa moramo zmagati. Zagotovo bi bilo izjemno, če bi kar tretjič zapored dobili največjo dirko na svetu. A tudi, če je ne, ne bo konec sveta. Konkurenca je huda, na najvišji stopnički pa je prostor samo za enega. «

Marko Džalo nam je iz Velike Britanije poslal tudi nekaj fotografij. Med drugim tudi tisto, o kateri se je v zadnjih dneh kar precej govorilo. Sodelavci glavnega sponzorja moštva Sky so ekipi v čas naredili ogromno majico in jo tudi pokazali. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ