Marko Džalo razkriva: Dogmo preizkušali že decembra

Marko Džalo razkriva: Dogmo preizkušali že decembra
05.04.2015 AVTOR: D. Z.
Dogma K8-S. Novo, amortizirano kolo za belgijske tlakovce. O njem smo že pisali in o tem smo povprašali tudi Marka Džala.

"Kolo preizkušajo že kar nekaj časa. Ključni kolesarji so ga prvič preizkusili že decembra. Seveda je bilo pred končnim produktom kar precej testiranj," nam je iz Belgije razkril Marko Džalo. Sicer je športni terapevt, a ima dovolj vpogleda tudi v tehnologijo, ki jo uporabljajo kolesarji. Poleg tega ima med masažami dovolj časa za pogovore, tudi o novih kolesih:

"Včeraj mi je G (Geraint Thomas) med masažo dejal, da je kolesarstvo že neke vrste formula 1, ko so na avtobusu gledali Pinarellovo računalniško primerjavo med vzmetenim in običajnim kolesom. Cel kup številk in matematičnih študij. Kolesarji so s tem kolesom zares še bolj motivirani in samozavestni." A pri tako amortiziranemu dirkalnemu kolesu se takoj pojavi vprašanje. Kako se bodo vse te številke poznale v praksi?

"Pri Pinarellu so se zares potrudili in izdelali odlično kolo. Edini dvomi se porajajo, kako bo v praksi, med samo dirko. Ali bo amortizer zdržal vseh 264 kilometrov," je pojasnil Džalo. In potem je tu še vprašanje, do kakšnih izgub prihaja, saj smo pri dirkalnih kolesih vedno vajeni govoriti o togosti okvirjev, vsekakor pa ne o amortizerjih, ki povečujejo udobnost. "Naši mehaniki so zelo zadovoljni z videnim, prav tako so kolesarji zelo zadovoljni z novo pridobitvijo, ki po raziskavah, ki so jih opravili tehniki v Pinarellu, za kar 50 odstotkov ublaži tresljaje v zadnjem delu kolesa. Izgub pravzaprav ni. V bistvu je prednost, saj je zadnje kolo lahko bolj 'napumpano' kot običajno," nam je še razkril Džalo.

Džalo je še priznal, da ne tehnologija ne forma še nista zagotovilo za zmago na klasikah, kot sta dirka po Flandriji in Pariz-Roubaix: "Seveda pa je poleg tehnologije in močnih nog potrebno še obilo sreče! Že en "defekt" ali padec ob nepravem času, lahko pomenita izgubljeno dirko. Zagotovo bo dirka zanimiva za gledalce ob progi in pred TV zasloni." Džalo v teh dneh skrbi prav za Gerainta Thomasa, ki po odličnih predstavah v prejšnjih dneh velja za enega izmed favoritov. "Mislim, da je dovolj izkušen, da lahko prenaša pritisk favorita," je še zaključil Džalo.

Značke: Cestno
Komentarji
SODROVC 05.04.2015 09:54

A niso pred časom prepovedali uporabo Canonndale-ovega Silk Roada? 
Sicer pa podpiram idejo, je za kolesarje bolje, manj možnosti za poškodbe vretenc. 

Ich 05.04.2015 12:32

Hm vsekakot uporabno tudi na slovenskih cestah...

Magnum 05.04.2015 18:25
@Ich:

Hm vsekakot uporabno tudi na slovenskih cestah...

se je videlo kako upurabno je bilo to danes na Dirki po Flandriji...kaže jezik

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ