Marko Džalo razkriva: Držimo se gentlemanskega dogovora

Marko Džalo razkriva: Držimo se gentlemanskega dogovora
16.01.2016 AVTOR: D. Z.
Ponavadi je bil v takem času v Avstraliji. Letos pa ne. Marko Džalo je z moštvom Sky na pripravah na Majorki.
Gentlemanski dogovor
Majorka ali Avstralija, torej. Kaj je boljše? »Obe destinaciji sta po svoje dobri. Majorka je bližje domu. Lahko si vzameš čas zase, se zapelješ s kolesom, greš v fitnes ali na tek ob morju. Je kar sproščeno vzdušje, « je najprej pojasnil Marko Džalo in dodal: »Do Avstralije je dolga pot. Traja okrog 24 ur, ampak samo, če imaš srečo in ti v Singapurju ni treba čakati 10 ur. Ko vendarle pristaneš in se po več urah prebiješ skozi carino, se nekaj dni spopadaš s časovno razliko. «

A to so še največje težave. Marko Džalo je priznal, da je tudi Avstralija nekaj posebnega: »Vse to se izplača, saj je Avstralija edinstvena! Pri nas je najbrž sneg in mraz, Avstralci pa se sončijo pri 30 in več stopinjah. Kot pri nas srečaš srne na in ob cesti, ti 'Tam spodaj' pot prekrižajo kenguruji in koale. Zares super dežela, tudi dirka je odlično organizirana, zato smo pri Skyu nekako 'gentlemansko' dogovorjeni, da moramo vsi obiskati to dirko vsaj enkrat. In letos smo prepustili to čast dvema novima maserjema. « Drugi del ekipe je na Majorki.

Ford iz lige prvakov v kolesarstvo
Marko Džalo nam je razkril, da je bilo ta teden tam 15 kolesarjev, šest maserjev in štirje mehaniki. »Decembra je bila intenzivnost treningov manjša. Delali so predvsem na 'bazi', se pravi 5 do 6 ur konstantne vožnje na kolesu ter nekaj sprintov in intervalov. Odvisno od kolesarja. Če povem po domače, nabiranje ur in kilometrov! Januarja pa so povečali intenzivnost, se pravi več intervalov, sprintov, vzponov ... A so tudi treningi krajši, med 4 do 5 ur in pol. « In potem nismo mogli mimo glavne teme zadnjih dni. Ne toliko podaljšanje pogodbe Christopherja Frooma. To je bila bolj ali manj formalnost.

Bolj je presenetila novica, da je moštvo Sky sklenilo pogodbo s Fordom. »Glede na to, da so nam iz Jaguarja odločitev o umiku sporočili dokaj pozno, so se v slabem mesecu dogovorili s Fordom. Tako smo novembra v Belgiji že imeli testna Mondea in Galaxyja. Prvi je za športne direktorje med dirkami, drugi za maserje. Ford je po pogovorih s Skyem prekinil 22-letno sodelovanje z nogometno ligo prvakov in se odločil, da z nami osvoji nove trge. Morda ni tako prestižna znamka kot Jaguar, a prav zato so se morda odločili za sodelovanje. Da si izboljšajo renome. « A priprav bo kmalu konec. Marko Džalo bo na prvo dirko z ekipo odšel v začetku februarja. Tokrat najprej potuje v Dubaj.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ