Marko Džalo razkriva: Komaj čakali na "dan počitka"

Marko Džalo razkriva: Komaj čakali na "dan počitka"
19.07.2017 AVTOR: D. Z.
"Kar naporen teden. Nekaj dolgih transferjev, težke nepredvidljive etape. Smo kar komaj čakali prost dan," je dejal Marko Džalo.

Za kolesarji na dirki po Franciji je tudi drugi prosti dan. Spremljamo nadvse zanimiv in tesen obračun med kandidati za najvišja mesta, v rumeni majici pa je tisti, ki zmago tudi brani.

Chris Froome napada že četrto zmago na dirki po Franciji in trdi, da postaja vse boljši. "Tak je bil načrt. Da stopnjuje formo. Prejšnja leta je v zadnjem tednu vedno izgubljal boj s konkurenti. Bomo videli, kako bo tokrat, " nam je razkril maser pri moštvu Sky Marko Džalo:

"Tudi, če razlike ne bi bile majhne, bi bilo napeto, saj nič ni odločenega, dokler ne prečkamo ciljne črte v Parizu. Ogromno se lahko še zgodi. Nekako računamo na zadnji kronometer, kot na nekakšnega jokerja, saj je Froome v posamični vožnji na čas boljši od bližnjih konkurentov. " Obenem nam je Marko Džalo razkril tudi ozadje dogajanja v sobotni etapi. V etapi, namenjeni mojstrom za enodnevne klasike je Froome uspel sleči Fabia Aruja. Mnogi niso verjeli, da bo tam prišlo do večjih razlik med najboljšimi, a vzpon je bil dovolj zahteven.

Predvsem pa je Aru že ob vznožju bil preveč v ozadju. Etapo je dobil Michael Matthews: "Vedeli smo, da tam Toura ne moremo dobiti, lahko pa bi ga izgubili. Kolesarji so bili pripravljeni na veter s strani, ki je res povzročil nekaj razdejanja v glavnini, a ni pihalo dovolj, da bi nastala še večja škoda. Zaključni klanec tudi ni bil ravno nedolžen in prav na to so opozarjali. Da morajo Frooma obdržati na prvih desetih pozicijah, kar se je izkazalo za ključno. Froome je že hotel prenehati s sprintom, ko se je iz ozadja na radiu oglasil Kirijenka in mu zavpil naj sprinta, saj je Aru odpadel. "

Naslednji dan pa je Froome pokazal, da je zares izjemno močan. V kritičnem trenutku je moral zamenjati zadnji obroč, vendar so pri moštvu vse opravili zelo hitro. Michal Kwiatkowski mu je hitro dal svoj obroč. Froome pa je potem tudi s pomočjo preostalih klubskih kolegov uspel ujeti najboljše. Froome je pokazal, kako močan je, njegova ekipa pa, kako dobro je organizirana tudi v primeru nepredvidljivih dogodkov.

Zdaj je za kolesarji tudi prost dan, ki so ga kolesarji Skyja izkoristili za krajši trening: "Preživeli smo ga delavno. Sicer je bilo mnogo bolj sproščeno kot med dirko, a vseeno se ves dan nismo ustavili. Mehaniki tudi ne. Kolesarji pa so si po enournem treningu privoščili kavo v mestu. Sledilo je kosilo, potem pa popoldanski počitek do masaže in zgodnje večerje. "

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ