Marko Džalo razkriva: Ležišče za boljšo regeneracijo

Marko Džalo razkriva: Ležišče za boljšo regeneracijo
26.05.2014 AVTOR: D. Z.
Ko govorimo o Skyu, govorimo o ekipi, ki je pozorna na vsako malenkost in tokrat nam Marko Džalo razkriva, da morajo za kolesarje tudi postelje dodatno opremiti.

Kolesarji na etapnih dirkah praktično vsak dan zamenjajo hotel, posledično tudi ležišča, medtem ko postaja telo kolesarja zaradi utrujenost vse bolj občutljivo. Posledično pride vsak občutek domačnosti in udobja najbrž še kako prav.

In prav zato pri Skyu že od leta 2011 za kolesarje na dirkah poskrbijo tudi z dodatnimi, debelejšimi blazinami, ki jih položijo na ležišče. »Vsak kolesar dobi nekaj centimetrov debelo blazino iz posebnega gela. Oblečena je v antibakterijska pregrinjala, ki preprečujejo zbiranje pršic in drugih bakterij, « je razkril Marko Džalo.

Zdi se zapleteno, a pomembno je, da je ravnanje s temi blazinami preprosto in hitro. »To blazino pogrnemo kar na hotelsko ležišče. Čez vse oblečemo rjuho, ki jo potem zamenjamo vsak dan. Prav tako si kolesarji izberejo vzglavnik, ki jim najbolj ustreza, na voljo imajo tri različne vzglavnike, in odejo, « je še razkril Marko Džalo.

»Glede na to, da vsak dan menjamo hotel, to pomeni, da so tudi postelje vsak dan različne. S temi dodatki pa kolesarjem omogočimo, da spijo na vedno enakem ležišču. Spanec je eden izmed najpomembnejših, če ne najpomembnejši dejavnik pri regeneraciji, « še poudarja Marko Džalo. Obenem je Džalo pokazal vrečo, v kateri je spravljeno ležišče. Tehta kar 40 kilogramov.

»Vmes še nekaj fitnesa, « je v smehu dejal in potem dodal: »Ker Sky stremi h popolnosti in vedno iščemo, kaj bi še lahko izpopolnili, da bi bili boljši, se za Technogelova ležišča očitno ni bilo težko odločiti. V zadnjem času pa videvam tudi člane nekaterih drugih ekip, ki iz svojih vozil za kolesarje v sobe nosijo ležišča. « V nadaljevanju si lahko ogledate prispevek o teh ležiščih, ki je bil objavljen konec leta 2012.

 

Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ