Marko Džalo razkriva: O Skyu, prihodnosti, Thomasu in vroči Avstraliji

Marko Džalo razkriva: O Skyu, prihodnosti, Thomasu in vroči Avstraliji
29.01.2019 AVTOR: DZ, vir: Marko Džalo/Instagram

Kaj se dogaja v moštvu Sky? Informacije iz zakulisja. Kakšna so pričakovanja v sezoni 2019.To in še mnogo več nam bo letos spet razkrival Marko Džalo, maser pri britanskem moštvu.

Kolesarji, osebje, praktično vsi vpleteni v moštvo Sky so pred letošnjo sezono vsekakor doživeli hladen tuš. Glavni mož Dave Brailsford jim je sporočil, da se glavni sponzor po menjavi lastništva umika iz kolesarstva. Kako se je osebje z vsem tem spopadlo in se še vedno spopada? ”Kljub temu, da se Sky umika vse poteka normalno. Dejstvo je, da so se že v preteklosti pojavljale govorice o zamenjavi imena, a nekako do tega nikoli ni prišlo. Zdaj, ko pa smo postavljeni pred dejstvo, da se po uspešni dekadi Sky umika, pa nastane cmok v grlu ter neprijeten občutek,” je razkril Marko Džalo in pojasnil:

"Konec koncev smo blagovna znamka, ki v svetu športa nekaj pomeni. Zdaj pa se bo potrebno navaditi na drugo ime. No, vsaj upamo tako!"



“Konec koncev smo blagovna znamka, ki v svetu športa nekaj pomeni. Zdaj pa se bo potrebno navaditi na drugo ime. No, vsaj upamo tako!” Seveda se o tem s preostalim osebjem tudi pogovarjajo, vendar pa: “Bolj kot ne gre za podajanje osebnih mnenj in za govorice, ki pa dobro vemo, kako izgledajo. Prvi pove nekaj, štirje to zgodbo dodobra napihnejo, na koncu pa dobiš iz muhe slona. Zdaj čakamo na pozitivne novice s strani vodstva ekipe.” Seveda pa morajo v tem času opravljati delo, za katerega so plačani. Marko Džalo je že bil v Avstraliji, program dela – kje vse bo v naslednjih mesecih – ima tudi že zelo dobro razdelan:




"Še ta teden odpotujem na dirko po Valenciji, od tam pa na vulkan (Tenerif), kjer bosta Thomas in Swift na višinskih pripravah."



“Letos so plan naredili glede na prioritete kolesarjev ter nas razdelili po dirkah in pripravah. Še ta teden odpotujem na dirko po Valenciji, od tam pa na vulkan (Tenerif), kjer bosta Thomas in Swift na višinskih pripravah. Po šestih letih me letos prvič ne bo na kockah, ampak grem na Tirreno-Adriatico, Milano-San Remo, dirko po Baskiji … Od tritedenskih dirk grem na Tour de France in Vuelto.” Predvsem pa bo tudi letos zvest Geraintu Thomasu, zmagovalcu dirke po Franciji. Prav na dirki po Franciji ga lani ni mogel spremljati, saj je ostal doma v pričakovanju drugega otroka.




"Lani sem bil s Thomasom skoraj skozi celotno sezono, do Toura, ki sem ga izpustil zaradi nove družinske članice, ki se nam je pridružila ravno na dan, ko je ‘G’ zmagal na Alpe’d’Houez!"



“Lani sem bil s Thomasom skoraj skozi celotno sezono, do Toura, ki sem ga izpustil zaradi nove družinske članice, ki se nam je pridružila ravno na dan, ko je ‘G’ zmagal na Alpe’d’Houez! Letos pa ponovno vse po starem, večinoma sledim Thomasovemu programu,” je dejal Džalo, ki je bil letos tudi že v Avstraliji. Tam se World Tour sezona po tradiciji tudi začne: “Bilo je predvsem vroče, saj imajo na južni polobli ravno poletje in praz zato jo imajo kolesarji tako radi. Pri nas je zdaj že nekaj let praksa, da nekateri takoj po božiču odpotujejo v Avstralijo in se v Evropo vrnejo februarja, tako da dodobra izkoristijo poletno vreme za nabiranje kilometrov.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ