Marko Džalo razkriva: Od oktobra skrivali informacije o dresih

Marko Džalo razkriva: Od oktobra skrivali informacije o dresih
20.12.2015 AVTOR: D. Z.
"Tudi za kolo bi se našel čas, a se raje podamo na tek ob morju. Je manj nevarno," je v smehu razkril Marko Džalo.

"Prve priprave so vedno zanimive"
Kolesarji se že vneto pripravljajo na novo sezono, ki se bo za mnoge kaj kmalu začela. Že januarja bosta na sporedu dve pomembni etapni dirki. Govorimo o dirki World Toura Tour Down Under in o dirki po San Luisu v Argentini. Za večino kolesarjev so že tiste prve skupne priprave v toplejših krajih.

Tudi za moštvom Sky, v katerem dela kar pet Slovencev. Po končanih pripravah se nam je oglasil maser Marko Džalo: »Prve priprave v sezoni so vedno zanimive, vsaj na začetku, saj se po več tednih spet vsi zberemo, tako da je kar zabavno ponovno srečati sodelavce in kolesarje. « Lepo že, a obenem tudi delavno. Tudi za maserje in ostalo osebje se tako sezona začenja zares.

Čas za biljard, namizni tenis ...
»Dela je kar nekaj. Pred in po treningu, « pravi Marko Džalo in razkriva, da ima največ časa, ko so kolesarji na treningu: »Medtem, ko kolesarji nabirajo kondicijo na kolesu, pa se maserji 'udarimo' v partiji biljarda ali namiznega tenisa. A šele po tem, ko je vse delo opravljeno. « Seveda pa na celotnih pripravah ni bilo prisotno celotno osebje. Kolesarjev je bilo vseskozi med 20 in 25.

V prvem tednu je kolesarjem pomagalo šest maserjev. Kasneje so se jim pridružili še trije. V zadnjem tednu pa jih je bilo pet: »Je že kar tradicija, da se vsako leto v decembru in januarju zberemo na isti lokaciji in rezerviramo celoten hotel samo zase. Na božični večerji nas je bilo največ. Predstavljala je nekakšen vrhunec priprav in zbralo se nasj je okrog 70. «

O dresih dolgo molčali
In v tem času so pri Skyu predstavili tudi drese. O tem smo že pisali. Nekaj sprememb so uvedli, zdaj pa je tudi že jasno, zakaj na njih ni ne logotipa ne napisa Jaguar. Kolesarjem in celotnemu osebju pa je uspel velik podvig. Drese so videli že oktobra. O tem pa so morali molčati več kot en mesec.

»Za drese smo izvedeli v Londonu sredi oktobra. Od takrat smo morali skrivati informacije in fotografije. Glede dresov je odziv mešan, saj so barve na prsih podobne estonski zastavi. Spremenili so tudi modro barvo in jo malo posvetlili, « je še razkril Džalo. In vendarle so to edine priprave, ko ima tudi osebje čas zase: »Tudi za kolo bi se našel čas, a se raje podamo na tek ob morju. Je manj nevarno, « je še v smehu dejal Džalo in nam poslal tudi nekaj fotografij.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ