Marko Džalo razkriva: Počasen zajtrk in pot do prvega lokala

Marko Džalo razkriva: Počasen zajtrk in pot do prvega lokala
01.03.2019 AVTOR: DZ, vir: Marko Džalo

Kakšen je v kolesarskem svetu prost dan na pripravah? Vprašanje, na katerega nam je odgovoril Marko Džalo, maser pri moštvu Sky. "

"Po nekaj kavah in sončenju pa sledi povratek v hotel, kar skupaj znese dobro uro kolesarjenja."
Marko Džalo

Prost dan na pripravah?
"Prost dan na pripravah pomeni, da lahko budilko navijemo na malce kasneje, saj se trening zamakne za dve uri kasneje kot po navadi," nam je sprva razkril Marko Džalo. Večji del februarja je preživel na Teideju, kjer je med pripravami pomagal Geraintu Thomasu.

Vožnja do prvega lokala
"Po počasnem zajtrku sledi že znana pot do prvega lokala. Seveda pod pogojem, da je vreme toplo in sončno, kot je bilo v našem primeru. Po nekaj kavah in sončenju pa sledi povratek v hotel, kar skupaj znese dobro uro kolesarjenja," je še pojasnil Džalo.

"Veliko prostega časa ravno ni, saj je treba pripraviti zajtrk, skuhati kosilo, opraviti masažo in pripraviti večerjo."
Marko Džalo

Riževe ploščice za tridnevni blok
Džalo je še dodal, da po tem delu sledi klasično nadaljevanje: "Kosilo, počitek, masaža, večerja in že kaj kmalu je tu nov dan." Seveda s kolesarjevega vidika, kaj pa maserjev prost dan? "Veliko prostega časa ravno ni, saj je treba pripraviti zajtrk, skuhati kosilo, opraviti masažo in pripraviti večerjo. Poleg večerje moraš skuhati in zaviti tudi riževe ploščice za naslednji tridnevni blok treningov."

Čim več treninga, da se doma počiva
V prvem delu priprav je imel Thomas dva prosta dneva: "Ponavadi pot na priprave načrtujejo tako, da je takih dnevov čim manj, in da je čim več treningov. Kolesarji raje doma več počivajo,« je dejal Džalo in priznal, da je za maserja na pripravah podobno naporno, če skrbi za enega ali več kolesarjev: "Res da je en sam kolesar, a narediti moramo ravno toliko stvari, kot bi jih bilo več. Seveda z izjemo masaž."

"Izjema ni niti kolo, ki ga je treba dnevno očistiti, napumpati, namazati verigo, napolniti baterijo menjalnika in med treningom voziti za njim."
Marko Džalo

Očistiti tudi kolo
"Pripraviti moraš zajtrk, bidone in hrano za trening. Izjema ni niti kolo, ki ga je treba dnevno očistiti, napumpati, namazati verigo, napolniti baterijo menjalnika in med treningom voziti za njim. Treniral je šest do sedem ur dnevno, tako da je kosilo izpustil in se takoj podal na masažo. Po masaži sem pripravil še večerjo in dan je bil naokoli," je še pojasnil Džalo.

Thomas izpustil Pogačarjev Algarve
Oglasil se nam je na poti domov, potem ko je Thomas končal prvi sklop priprav na nadaljevanje sezone, v kateri se bo vse vrtelo okrog branjenja rumene majice na dirki po Franciji. Thomas je letos tekmovalno sezono že začel, izognil pa se je nastopu na dirki po Algarveju, ki jo je v preteklosti dobil kar dvakrat. Letos je tam blesel Tadej Pogačar, ki je dirko pri komaj 20 letih tudi dobil.

Tudi o Slovencih
"Skoraj vsak dan se pogovarjava o novi sezoni, dirkah, na katerih bo vozil, konkurenci. In tudi o Slovencih, saj je Tadej ravno zmagal na Algarveju, kjer je G zmagal že dvakrat in tako dobro ve, v kakšni formi moraš biti, če želi kaj takega doseči," je še zaključil Marko Džalo, ki bo tudi v nadaljevanju sezone redno spremljal Gerainta Thomasa.

"Pogovarjava se tudi o Slovencih, saj je Tadej ravno zmagal na Algarveju, kjer je G zmagal že dvakrat in tako dobro ve, v kakšni formi moraš biti, če želi kaj takega doseči."
Marko Džalo

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ