Marko Džalo razkriva: "Proti Severu"

Marko Džalo razkriva: "Proti Severu"
21.03.2018 AVTOR: D. Z.
Maser pri moštvu Sky Marko Džalo najpogosteje skrbi za Gerainta Thomasa, a zanimivo, tokrat sta bila omenjena v podobnih terminih na dve različnih dirkah.

Marko Džalo je svoje delo opravljal na dirki Pariz-Nica, Geraint Thomas pa je nastopal na dirki Tirreno-Adriatico. Obe omenjeni dirki se med sabo delno pokrivata.

Džalo je pojasnil, zakaj tokrat ni skrbel za Thomasa: “G je imel v planu Pariz-Nico, pa so zadnji hip zamenjali s Poelsom, tako da nismo komplicirali in menjavali osebja, ker bi nastala samo še zmeda. ” Džalo je tako delal na sicer prestižni dirki, ki pa letos ni pritegnila tistih največjih imen svetovnega kolesarstva. Tirreno-Adriatico je ta boj vsekakor dobil, vendar pa je pomembna zanimivost, pravi Džalo:

“Nica je vedno zanimiva. Odkar so zadnji kronometer zamenjali s 110 kilometrod dolgo gorsko etapo je vselej zanimivo do zadnjih metrov. Tudi letos ni bilo nič drugače, pa čeprav ni bilo zvezdnikov, kot sta Nibali ali Froome. Dirka je dirka, ni pomembno, kdo tekmuje. ” Sicer pa je Džalo preživel zelo pestrih prvih nekaj mesecev sezone. Majorka, Belgija, Portugalka, Francija … Posledično je doma preživel malo časa. Tudi zdaj je že poti na Sever, kjer pričakuje enodnevne klasike.

“Upamo lahko le, da nam je vreme ne zagode. Jutri si bomo z nekaterimi ključnimi kolesarji ogledali traso Roubaix oziroma etape, ki bo na dirki po Franciji, v petek pa bo že na sporedu prva v seriji tistih pravih klasik E3 Harelbeke. ” Obenem se že bliža tudi prva tritedenska preizkušnja. Govorimo o dirki po Italiji, ki bo eden izmed glavnih ciljev ekipe Sky. Nenazadnje bo letos tam nastopal tudi Christopher Froome. Obenem bo to z vidika logistike zelo velik zalogaj, saj se bo dirka začela v Jeruzalemu. Prav zato se v ekipah že dlje časa pripravljajo na to.

“O Jeruzalemu se govori že vsaj pol leta. Kako izpeljati vso logistiko, kakšne carinske regulacije imajo. Na dirko se mora namreč pripeljati radie, ki jih kolesarji uporabljajo med etapo, SiS izdelke, kolesa, rezervne materiale, trenažerje. Seznam vsega tega je zares dolg, ” je pojasnil Džalo in poudaril, da vse skupaj oteži še dejstvo, da bo v Jeruzalemu na sporedu vožnja na čas: “To pomeni, da je vsega dvakrat več. Vsak kolesar ima tri kolesa za kronometer in najmanj štiri cestna kolesa. Vodje še kakšnega več. Tudi transfer od Izraela na jug Italije bo pravi zalogaj. Ves material bo treba spakirati, kar se da hitro, oditi na letališče in po poletu spet vse razpakirati. ” Iz izkušenj sicer približno ve, kaj čaka tiste, ki bodo prisotni na dirki po Italiji, medtem ko jo bo on tokrat izpustil: “Zares ne bo enostavno, saj Italijani res niso znani kot zelo organizirani. Zato si lahko samo predstavljam, kakšen kaos bo. Nekako se kar veselim ,da se bom Giru izognil.

Značke: Gorsko, Cestno, Dirka po Italiji, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ