Marko Džalo razkriva: Spoznali ogromen Sky in Thierryja Henryja

Marko Džalo razkriva: Spoznali ogromen Sky in Thierryja Henryja
29.10.2015 AVTOR: D. Z.
Pri Skyu so že opravili prvo skupno druženje po sezoni 2015 in predvsem pred sezono 2016. Tudi Marko Džalo je bil med temi in spoznal celo nogometaša Thierryja Henryja.

O tem, da se člani Tinkoff Saxa na prvih spoznavnih pripravah mudijo v Poreču smo že pisali. Tudi nekatere druge večje ekipe so že opravile prve bolj ali manj spoznavne priprave. Omenimo še Cannondale Garmin. Tudi ekipa z največ Slovenci med osebjem – torej ekipa Sky – se je zbrala. Osebje je bilo prisotno dva dni, kolesarji pa štiri, saj so morali opraviti še vse zdravniške preglede.

»Vzeli so jim mere telesa za kolesarsko opremo. Člani osebja pa smo tam bili zaradi sestankov in predstavitve programov za prihodnost. Zbrali smo se na obrobju Londona in si ogledali televizijsko hišo Sky, « je med drugim razkril Marko Džalo. Sky je ena izmed uglednejših televizij, spada pa tudi med največje.

»Po uvodnih predstavitvenih govorih mož, zaradi katerih Sky ne bi bil Sky, in po vpogledu, kako ogromna korporacija to sploh je, so nas peljali še na ogled najpomembnejših studiev. Seveda sta bila to studia Sky News in Sky Sport. Vsi smo le gledali odprtih ust in si mislili: Ne bi verjel, če ne bi videl! Zares ogromen kompleks, gradijo pa še večjega! Za predstavo so nam ponudili terminal Londonskega letališča Heathrow. Če to "poslovenim", je to za 3 BTCje! Zares nepredstavljivo. V 'družini' Sky je zaposlenih dobrih 30.000 ljudi! Kot bi skorajda celotna občina Kranj delala na Sky TV« je bil nad vsem skupaj navdušen Džalo.

Potem, ko je glavni mož ekipe Dave Brailsford predstavil načrte za prihodnost, pa je vse skupaj čakalo še eno presenečenje. Čakali so na trenutek, kdo bo skriti gost. »Nekako ves dan smo ugibali, kdo bo skriti gost, s katerim nas je hotela televizijska hiša presenetiti. Kolebali smo med Davidom Beckhamom in Thierryjem Henryjem, ker pač oba tesno sodelujeta s Skyem. In res se nam je pridružil Francoz, ki je svoja najboljša nogometna leta preživel v Londonu pri Arsenalu. « Henry je Skyev strokovni komentator za tekme Premier lige.

Froome je Henryju tudi predal rumeno majico z dirke po Franciji. »Thierry nam je v družbi novinarja v stilu nekakšne pogovorne oddaje predstavil svoj pogled na šport, na profesionalizem, na slavo, ki jo uspehi prinesejo. Na to, kako se je spopadal s sedmo silo, ko ni bilo rezultatov in o tem, kakšno je življenje zdaj, ko je upokojeni nogometaš in za malimi zasloni spremlja ter komentira šport, v katerem je zaslovel. « In za konec druženja je sledila še tradicionalna večerja ob zaključku sezone. Ta je bila v središču Londona, na njej pa so predstavili tudi nove kolesarje za sezono 2016.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ