Marko Džalo razkriva: Udobnost Skyevega avtobusa in ananasov napitek

Marko Džalo razkriva: Udobnost Skyevega avtobusa in ananasov napitek
30.05.2014 AVTOR: D. Z.
Marko Džalo nas je tokrat s fotografijami popeljal v avtobus moštva Sky in nam razkril, kdaj vse se avtobus uporablja.

Dobili smo dokaz, da je vozilo zelo pripravno in funkcionalno. Še zdaleč pa ni namenjeno zgolj počitku. V avtobusu se dirke tako praktično začenjajo. »Pred etapo imajo kolesarji video projekcijo etape in športni direktorji povejo, kakšna bo taktika. Pokažejo ključne dele etape, ki jih snemalna ekipa posname in uredi nekaj tednov pred začetkom dirke, « je razkril Marko Džalo.

Medtem se maserji seveda ne mudijo na avtobusu: »Mehaniki pripravijo kolesa in jih postavijo na stojala, maserji pa na kolesa vstavimo bidone. Za vsakega kolesarja z drugačno vsebino, glede na njihove želje. « Kolesarji se ponavadi šele po sestanku oblečejo v drese in seveda vzamejo že pripravljeno hrano. Ko imajo žepe polne, se lahko odpravijo na start.

»Mi pa vsak po svoji poti. Nekateri na okrepno točko, drugi naravnost na cilj, tretji na katerega od vzponov, če je na sporedu gorska etapa. Tam se podaja bidone, « je še pojasnil Džalo: »Voznik avtobusa počisti za kolesarji in se potem odpravi na cilj. Tam pripravi proteinske šejke, riž in 'hydration drink'. Po navadi je to ananasov sok, zmešan z vodo. «

Če imajo srečo, potem se na cilj pravočasno vrnejo tudi tisti, ki so med etapo podajali plastenke in vrečke s hrano. Če jim uspe, si lahko tudi maserji, mehaniki in ostalo osebje za trenutek oddahnejo:

»Takrat si v udobnih sedežih privoščimo kavo in si na platnu ogledamo tudi dirko. Kolesarji se po prihodu v avtobus najprej ohladijo na trenažerjih. Med desetminutnim ohlajanjem popijejo proteine. Sledi tuširanje, prehranjevanje in vožnja v hotel, « je za konec še razkril Marko Džalo. Obenem nam je poslal tudi nekaj fotografij, ki prikazujejo notranjost Skyeveda avtobusa.

Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ