Marko Džalo razkriva: Valencija, Tenerifi in priprave

Marko Džalo razkriva: Valencija, Tenerifi in priprave
23.02.2019 AVTOR: DZ, vir: Marko Džalo

"Iz Valencije sem kolesa peljal v bazo v Belgijo. Tam sem spakiral in se čez dva dni odpravil na Tenerife," je med drugim dejal Marko Džalo.

Maser pri moštvu Sky Marko Džalo se v teh dneh mudi na Tenerifih, kjer pri pripravah na nadaljevanje sezone pomaga aktualnemu zmagovalcu dirke po Franciji Geraintu Thomasu. Ta je s tekmovalnega vidika sezono 2019 sicer že začel, a po pričakovanjih ni bil ravno v ospredju, saj je imel zaradi številnih obveznosti po Touru dolg tekmovalni premora. Najprej je nastopil na dirki po Valenciji.

"Po dirki je bil Thomas zadovoljen, saj je rekel, da se forma počasi vrača."
Marko Džalo


"Valencija je bila prvi pokazatelj, v kakšni formi je kdo. Tudi če so številke na treningu odlične, to še ne pomeni, da bo kolesar dirkal odlično," je pojasnil Marko Džalo. Seveda Thomas ni bil konkurenčen: "Takrat se je Thomas ravno vrnil z dolgih priprav čez lužo in dirka je bila bolj kot ne pridobivanje kilometrov, brez visokih ambicij. Po dirki je bil Thomas zadovoljen, saj je rekel, da se forma počasi vrača."

Seveda je daleč od tiste, ki mu je prinesla zmago na dirki po Franciji: "Thomas se je ravno vrnil z dolgih priprav čez lužo in dirka je prišla prav za bolj kot ne pridobivanje kilometrov. Brez nekih visokih ambicij. Po dirki je bil dokaj zadovoljen, pravi da se forma počasi vrača." Zato je tudi odšel na višinske priprave. Trenutno se Džalo in Thomas mudita na Teideju.

"Iz Valencije sem najprej odpeljal kolesa v bazo v Belgiji. Tam sem spakiral in se čez dva dneva odpravil na Tenerife. Tu bom ostal do konca februarja."
Marko Džalo


"Iz Valencije sem najprej odpeljal kolesa v bazo v Belgiji. Tam sem spakiral in se čez dva dneva odpravil na Tenerife. Tu bom ostal do konca februarja." Kmalu zatem se je Thomasu in Džalu pridružil še Ben Swift, ki pa je moral priprave že po dveh dneh zapustiti, potem ko je na spustu grdo padel. Odpeljati so ga morali v bolnišnico. "Od sobote naprej bo Thomasove treninge spremljal tudi trener Tim Kerrison."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ