Marko Džalo razkriva: Vihar, pesek, podrta drevesa, prepir z organizatorji ...

Marko Džalo razkriva: Vihar, pesek, podrta drevesa, prepir z organizatorji ...
21.02.2015 AVTOR: D. Z.
Športni terapevt Skya Marko Džalo je trenutno na dirki po Omanu, kjer so morali zaradi vročine in peščenega viharja odpovedati 5. etapo.

»Že na poti do starta smo se na trenutke peljali skozi meglo prahu, ko smo komaj videli avto pred nami. Veter je bil na trenutke tako močan, da smo ob cesti videli kar nekaj podrtih dreves, « nam je iz Omana sporočil Marko Džalo, ki je še razkril: »V peščenem viharju se kolesarji zelo težko zaščitijo, saj drobci peska oziroma mivke tako močno udrihajo po telesu, da je kot bi te zbadali z iglami. In to po celem telesu. «

In to je bilo tudi za kolesarje očitno preveč. Zahtevali so, da se etapo odpove: »Danes je bilo zares noro. Po etapi smo bili vsi umazani. Kot, da bi igrali odbojko na mivki. Bidoni, ki smo jih dali na kolesa, so bili v trenutku prašni. Po približno pol ure standardnih priprav na etapo smo dobili sporočilo, da so se organizatorji odločili, da start prestavijo na drugo lokacijo. V prestolnico, v bližino centra, « je še razkril Džalo. Ti krogi so bili načrtovani za zaključek etape, organizatorji pa so iskali še tisto zadnjo možnost za izpeljavo dirke. Hoteli so, da kolesarji odpeljejo vsaj zadnjih, dobrih 90 km trase.

Tistih prvih 70 kilometrov pa je bilo zaradi peska preprosto nemogoče odpeljati. A taka prestavljanja startov ekipam predstavljajo dodaten logistični zalogaj: »Kolesa smo morali pospraviti v avtobuse, ker so bili kamioni medtem že na poti na cilj. Kolesarji so šli v avtomobile in v policijskem spremstvu do starta, oddaljenega približno 120 kilometrov. Ko smo prispeli v vroč in vetroven Muškat, je tam bilo 44 stopinj celzija. Predstavniki Ucija pa so se odločili, da kolesarji odpeljejo tri kroge po 30 kilometrov. « V vsakem krogu sta bila dva vzpona. Naprej so se kolesarji na pot podali v zaprti vzožnji.

Po prvem spustu pa naj bi sledil uradni start skrajšane etape. Vendar pa so nekateri kolesarji že na spustu naleteli na nove težave. Našteli so kar devet defektov. Od tega so jih kar sedem imeli kolesarji Bardianija. »Bilo je tudi kar nekaj menjav koles. Takrat je glas povzdignil Fabian Cancellara in komisarjem Ucija je dejal, da je vročina prehuda in da je spust preveč nevaren, saj je treba pri visoki hitrosti še bolj intenzivno zavirati. Zaradi tega pa se topi lepilo, ki pritrjuje gumo in obroč. Komisarji so njegove pritožbe ignorirali, zato se je celotna skupina ustavila v senci pod nadvozom in protestirala. «

In, kaj se je zgodilo potem? Po nekaterih informacijah naj bi komisarji UCI in organiztorji dirke – za organizacijo skrbi agencija ASO, ki skrbi tudi za veliki Tour de France – skorajda grozili kolesarjem in športnim direktorjem. Vsekakor niso bili pripravljeni popustiti. Z utemeljitvijo, da bi v nasprotnem primeru odpadla tudi zadnja etapa, posledično pa tudi vse nadaljnje dirke po Omanu. »A kolesarji niso hoteli tvegati svojih življenj na nevarnih spustih, tako da so z organizatorji vendarle našli skupni jezik in po ravnini odpeljali do cilja pete etape, ki pa je bila potem nevtralizirana, « je še zaključil Marko Džalo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ