Marko Džalo: Na Romandiji unikatni, potem Ineos

Marko Džalo: Na Romandiji unikatni, potem Ineos
26.04.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Moštvo Sky bo od maja naprej moštvo Ineos. Nekaj nenavadnega za kolesarstvo. Kako pa se pri ekipi pripravljajo na vse skupaj? "Pospešeno že kakšne tri tedne."

Konec lanskega leta smo izvedeli, da se sponzor Sky umika iz kolesarstva. Pred časom je postalo jasno, da ga bo zamenjal Ineos. Ime pa bo britanska World Tour ekipa spremenila že sredi sezone. Torej maja. Christopher Froome je že napisal, da je na dirki Tour of the Alps še zadnjič nastopal v dresu z napisom Sky. Seveda je najbolj zanimivo, da se dirka po Romandiji začne 30. aprila in konča 5. maja.

Kolesarji britanskega moštva bi jo lahko začeli v dresih Skya, končali pa v novih dresih. A to vendarle ne bo tako preprosto, saj želijo pri ekipi prvič v novih dresih nastopiti na domači dirki po Yorkshiru. "Na ta prehod se pospešeno pripravljamo kakšne tri tedne. Delamo sezname, kje vse je ime Sky in kako preprečiti, da se ne bo v javnosti nepričakovano pojavil po prvem maju. Se pravi, po tretji etapi dirke po Romandiji," nam je pojasnil maser pri tej ekipi Marko Džalo.

Kako bodo torej kolesarji oblečeni na dirki po Romandiji? "Na Romandiji bodo kolesarji nosili unikatna oblačila, narejena zgolj za to dirko. Vsa oblačila gredo na 'rebranding', kjer bodo odstranili napise Sky in prilepili Ineos. Le na dirki po Romandiji bomo unikatni, saj Ineos noče predčasno razkriti dizajna novih dresov." Pa Džalo že ve, kakšen bo nov dres? "Dres sem videl, ko so imeli slikanj v Monaku, a je to žal skrivnost, ki bo javnosti razkrita prvega maja."

Očitno so se pred preimenovanjem ekipe prebudili tudi kolesarji. Letos so zbrali devet zmag. Štiri od teh na zadnji dirki Tour of the Alps. Do te dirke je najbolj blestel Egan Bernal. "Zagotovo je nekaj razočaranja. Veliko smo pričakovali od spomladanskih klasik. A vemo, kako je. Že ena zmaga spremeni neuspeh v uspeh. Upamo na ugoden razplet Liege-Bastogne-Liege," je pojasnil Džalo.

Med tistimi, ki vidnejšega rezultata še nista dosegla sta tudi največja zvezdnika ekipa Christopher Froome in Geraint Thomas, lanski zmagovalec dirke po Franciji: "Letošnji pristop Thomasa se v tem prvem delu sezone razlikuje od lanskega. Lani je bil v formi že februarja, saj je novembra opravil bazni trening. Letos pa je zaradi vseh obveznosti šele decembra začel migati in prve prave treninge začel izvajati šele februarja. Tudi na dirkah je opravljal bolj vlogo pomočnika."

Zdaj bo nastopil še na dirki po Romandiji, potem pa se bo povsem posvetil pripravam na dirko po Franciji. "Bomo videli, kje je s formo na Romandiji. Je kar motiviran, tako da zna biti ob morebitnem neuspehu malo razočaranja. Res pa je, da je do Toura še daleč," je še dejal Džalo. Tudi zanj bodo naslednji meseci polni potovanj. Pravkar je bil na dirki Tour of the Alps, zdaj odhaja na dirko po Romandiji, maja na Norveško. Junija bo na dirki po Švici, potem pa je tu že francoski Tour.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ