Marko Kump 3., Matej Mohorič padel v kaosu po cilju

Marko Kump 3., Matej Mohorič padel v kaosu po cilju
02.10.2019 AVTOR: DZ, foto: Mario Stiehl/Adria Mobil

Na dirki po Hrvaški je takoj po cilju 2. etape prišlo do padca, saj so se kolesaril zaleteli v enega izmed ljudi, ki je tekel čez cesto.

Na dirki po Hrvaški je za kolesarji druga etapa. Ta je potekala od Slunja do Zadra. Dolga je bila 183 kilometrov. Tudi ta je bila pisana na kožo sprinterjem saj sta bila na sporedu vsega dva kategorizirana vzpona. Prvi tretje in naslednji druge kategorije. Pobeg dneve je uspel manjši skupinici kolesarjev, v kateri je bil tudi Ben Hill. Avstralec, ki vozi za moštvo Ljubljana Gusto Santic.

Glavnina, v kateri so imeli pobudo predvsem kolesarji Adrie Mobila – Marko Kump je po včerajšnjem izjemnem sprintu branil majico vodilnega v skupnem seštevku – pa je imela vse pod nadzorom. Tako so bili ubežniki vseskozi na varni razdalji. Vmes je prišlo tudi do množičnega padca in glavnina je v zaključek – ubežnike je medtem ujela – vstopila v zelo okrnjeni obliki. V tej skupini je bilo namreč vsega dobrih 30 kolesarjev.

Zaključek pa je bil tehnično zelo zahteven. V samem zaključku se je na ovinkih najbolje znašel včeraj tretji Eduard Michael Grosu. Napadel je še pred sprintom in vse do cilja mu je uspelo zadržati tri sekunde prednosti. Romun se je veselil zmage. Že lani je prav v Zadru dobil etapo. Tokrat je bil drugi Alex Edmondson, tretji pa Marko Kump. Omenimo še sedmo mesto Mateja Mohoriča. Grosu je prevzel vodstvo v skupnem seštevku in ima pet sekund prednosti pred Kumpom. Mohorič je peti.

"Današnja etapa se je odvijala po pričakovanjih. Od starta smo namenoma pustili beg in sami nadzirali položaj na dirki. Med dirko sem kontaktiral WorldTour ekipe in jih vprašal, če bi pomagali z narekovanjem tempa, vendar se razen Astane ekipe niso odzvale na na mojo pobudo," je v uradni izjavi za javnost dejal športni direktor Adrie Mobila Branko Filip:

"Enkrat je z napadom poskusila ekipa Bahrain - Merida, vendar zaradi prešibkega vetra neuspešno. Etapo je zaznamoval skupinski padec v predmestju Zadra. Na tleh so bili tudi naši kolesarji Gašper Katrašnik, Dušan Rajović in Jani Brajkovič, vendar se ni nihče resneje poškodoval. V tehnično zahtevnem sprintu se Marko Kump ni najbolje znašel, a še vedno zasedel odlično tretje mesto." Po cilju pa se je zgodila še neprijetna stvar. Eden izmed gledalcev ali pa celo osebja, ki dela na dirki je stekel čez cesto. Pri tem je povzročil padec nekaterih kolesarjev. Med njimi je bil tudi Mohorič. Kakšne so posledice padca še ni znano.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ